EkonomiEvyap’ın 40 yıllık fabrikası milyar dolarlık Vadi oluyor

Evyap’ın 40 yıllık fabrikası milyar dolarlık Vadi oluyor

07.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Artaş, Aydınlı ve Keleşoğlu İnşaat ortaklığı, Evyap’ın Ayazağa’daki 40 yıllık fabrikasının yerine 2 milyar dolar yatırımla Türkiye’nin en büyük projelerinden birini gerçekleştiriyor

Evyap’ın 40 yıllık fabrikası milyar dolarlık Vadi oluyor

İstanbul Ayazağa’da 1.9 milyon metrekarelik alanın dönüşüm bölgesi ilan edilmesiyle birlikte Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan Vadistanbul projesi de başladı. Artaş Grup, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat konsorsiyumunun Evyap’ın arsasında hayata geçirdiği proje özel sektör tarafından yapılan en büyük projelerden biri olarak da dikkat çekiyor.
425 bin metrekarelik arsanın 225 bin metrekaresinde yükselen Vadistanbul’un tanıtımında konuşan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, İstanbul’un en önemli projelerinden biri olarak nitelendirdiği Vadistanbul’un 3 adadan oluştuğunu söyledi.
Arazinin neredeyse yarısını yol, yeşil alan ve vadi için terk ettiklerini anlatan Çetinsaya, 154 bin metrekarelik satılabilir alanda 1111 konuttan oluşan ilk adayı satışa çıkardıklarını söyledi. Çetinsaya, ortalama metrekare fiyatlarının 5 bin lira seviyesinde olduğunu belirterek, fiyatlarınsa 352 bin liradan başladığını kaydetti.

Maliyeti 2 milyar dolar
Çetinsaya, ikinci adanın konut, ofis, otel ve AVM’den oluştuğunu anlatarak, üçüncü adanın da konutlardan oluşacağını kaydetti.
Toplamda 3 bin konut, 2 otel, ofisler ile açık ve kapalı alışveriş alanlarından oluşacak projenin bittiğinde 30 bin kişilik bir sirkülasyon yaratacağını ifade eden Çetinsaya, şu bilgileri verdi:
“Projenin arsa dahil toplam yatırım bedeli 2 milyar doları buluyor. 8 blokta 1111 konutluk ilk adanın inşaatına başladık. Burayı 24 ayda teslim etmeyi planlıyoruz. İki ve üçüncü adayı da Evyap’tan teslim aldıktan sonra inşa etmeye başlayacağız. Otelleri, ofisleri, AVM’si ve konutlarıyla birlikte projenin tamamını 4 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz.”

Gelişme aksında yükseliyor
Üçüncü havalimanı ve üçüncü köprü projelerinin ilk bağlantı yolunun projenin önünden geçtiğini anlatan Çetinsaya, projenin önünden geçen 2 şeritli yolun 6 şeritli hale geleceğini dile getirdi. Çetinsaya, projenin önünde Haliç’ten gelip, Kemerburgaz’a doğru giden bir metro hattının da planladığını ve bunun için gerekli alanları bıraktıklarını söyledi.
Çetinsaya, projenin içinden geçen Sadabat Deresi’nin Boğaz’ın temiz suyuna kavuşacağını ve 500 yıllık taşma hesapları yapılarak ıslah edileceğini anlatarak, Vadistanbul’u Seyrantepe’ye kadar gelen metroya da monoray sistemiyle bağlayacaklarını ve burayı 24 saat yaşayan bir yer haline getireceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Hangi daire kaç lira?
TİPİ ALANI (m2) FİYAT

1+1 69-95 352.000-583.000
2+1 107-148 564.000-953.000
3+1 165-183 728.000-1.164.000
4+1 202-247 1.037.000-1.663.000
5+1 305 1.690.000-1.882.000

‘Dönüşümün öncüsü olduk’
Arsadaki fabrikanın sahibi Evyap Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Evyap, “1975’te temelini atmıştık. O dönemde Türkiye’nin en önemli 3 sabun fabrikasından biriydi. Şimdi çok daha fazla büyüdük ve uluslararası alanda faaliyet gösteren kişisel bakım üretimi yapıyoruz. Komşularımızla birlikte çok iyi isimlerle anlaştık ve bölgedeki dönüşümün de öncüsü olduk” dedi.

700 metrelik alışveriş caddesi tasarladı
Maslak’ın devamı niteliğinde planlanan ve Ayazağa’da konumlandırılan Vadistanbul, Belgrad ormanlarıyla çevrili bir alan içinde inşa ediliyor. Proje özellikleriyle birçok ilke imza atılacak Vadistanbul, 1 milyon 100 bin metrekarelik inşaat alanına sahip.
Vadistanbul, Murat Kader ile dünyaca ünlü projelerine imza atmış SOM Architecture tarafından tasarlandı. 3 parselden oluşan ve toplamda 424 bin metrekarelik alanda geliştirilen projede 3 bin konut, 55 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 700 metre uzunluğunda cadde mağazaları, restoranlar, 240 bin metrekare ofis alanı ile 48 bin metrekare toplam alana sahip 4 ve 5 yıldızlı oteller bulunacak.

Haberin Devamı

‘Yatay proje yapıyoruz’
Konsorsiyum ortaklarından olan Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı da, sanayi ve ticaretten sonra gayrimenkulde de önemli projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Evyap’ın böyle bir yatırıma karar vermesi çok önemliydi. Bu sayede sanayi alanlarını dönüştürüyoruz. Biz de burada çok iyi bir proje yapacağız. Bunu yaparken de yüksek bloklar yerine yatay proje yapacağız” dedi.

Evora İstanbul’da Platinum yaşam için start verildi

Teknik Yapı’nın Tuzla’da gerçekleştirdiği 5 bin 73 dairelik Evora İstanbul projesinde Platinum kulesi satışa çıkıyor. Home-ofis ve rezidans amaçlı olarak tasarlanan Platinum kulesi, 208 daireden oluşurken, 1+1 ve 2+1 tipi daireler ağırlık kazanıyor.
Rezidans hizmetinin verileceği Platinum’da 154 adet 1+1 tipi, 40 adet 2+1 tipi, 2 adet stüdyo tipi daire ile birlikte 10 ofis ve 2 ticari mağaza yer alıyor. 41 metrekare ile 133 metrekare arasında değişen büyüklüklerdeki dairelerin fiyatlı ise stüdyo tipi dairelerde 95 bin lira, 1+1 tipi dairelerde 142 bin 500 lira, 2+1 tipi dairelerde ise 237 bin liradan başlıyor.

Esnek peşinat
Evora İstanbul Platinum’dan rezidans daire almak isteyenlere önemli avantajlar içeren ödeme seçenekleri de sunuluyor. Mesela, hiç peşinat ödemeden Platinum kulesinden rezidans daire almak mümkün. Peşinatsız sistemi tercih edenlere, daire tutarının yüzde 45’ini 18 aya eşit olarak bölünen üç vadede sıfır faizli ödeme fırsatı sunuluyor. Kampanyanın hemen başlangıcında Platinum’dan daire alanların ilk ara ödemesi 6 ay sonra başlıyor.
Ara ödemesiz alternatifi tercih edenlere ise sektördeki en düşük konut kredisi faiz oranı olan yüzde 0.81 oranından başlayan ve 12 aydan 120 aya kadar farklı vadeler sunuluyor.
Yaklaşık 7 dönüm arsa alanı üzerinde sadece 945 metrekare oturuma sahip Evora İstanbul Platinum, yeşil bir vaha içinde yükselen kule olarak dikkat çekiyor. Sağlıklı bir yaşam konseptinin öne çıktığı Platinum kulesinin etrafında 3,3 dönüm yeşil alan yer alıyor.

Haberin Devamı

Konutun değeri artsın diye aslan ayaklı küvet üretti

Haberin Devamı

Lüksün vazgeçilmezi olan jakuzi artık yapı marketlerde satılır hale geldi. Fiyatlarıyla dudak uçuklatan aslan ayaklı küvetleri Türkiye’de marketlerde satışa sunan SRC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, 1.999 liralık bedelle sattığı jakuziyi lüks olmaktan çıkarmayı hedefliyor.

Yapı marketlerin hayatımıza girmesiyle ev dekorasyonunu yenilemenin kolaylaştığını ifade eden Sürücü, “Demonte ürünlerin taşınması ve kurulumu basite indirgendi. Buna rağmen jakuzi, zenginliğin simgelerinden biri kabul ediliyor ve yüksek fiyatlarla satılıyordu. Maliyeti düşürecek yöntemler geliştirmeye odaklandık” dedi. Sürücü, “Artık jakuzilerimiz, 799 liradan başlayan fiyatlarla marketlerde satılıyor.12 taksitle ödeme kolaylığı sağlanıyor ” dedi.

‘Banyo keyfi’ uzadı
Konut satın almaya karar verirken banyoların belirleyici olarak ön plana çıktığını belirten Sürücü, şunları söyledi: “Banyoda jakuziyle karşılaşmak hayranlık uyandırıyor. Bu düşünceyle bir yol haritası çizdik. Pratik bir duş alıp çıkmaktan başlayan yıkanma seramonisini geliştirerek, banyoda geçirilen zamanı uzatacak yöntemlere odaklandık. Müzik dinlemekten tutun da bilgisayarınızı açıp çalışmaya, sevdiğiniz tabloyu kabine giydirmekten, masaj ve ozon terapisine uzanan bir çeşitlilikte hidrokabinler ürettik.”

Fiyat 2 bini TL’yi gördü
Lüks evlerde rastlanan, 10 -20 bin liralık fiyatlarla yüksek gelir grubuna yönelik bir ürün olarak tanımlanan ayaklı küvetleri 1.999 liradan satışa sunduklarını ifade eden Sürücü, “Türkiye’de yapı marketlere ilk defa SRC ile girdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Eskiden jakuzi lükstü
İnsanların günün yorgunluğunu banyoda çıkardığını belirten Sürücü, “Konut projelerinde banyonun rolü artık odalar kadar önemseniyor. Evde yorgunluğu atmanın ilk adımı uzun ve keyifli bir banyo oldu” diye konuştu. “Eskiden bir evin bir banyosu olurdu” diyen Sürücü, “Müteahhitin tercih ettiği küvet veya duş teknesi kullanılırdı. Jakuzi lükstü. Hele aslan ayaklı küvetlere sadece filmlerde rastlanırdı. Köpükler içinde banyo yapmanın keyfi alt ve orta gelir grubu için hayalden öteye gidemiyordu. Oysa banyo, en ekonomik ve en masum dinlenme yöntemidir” dedi.

‘Türkiye yükselen yıldız geç kalmadan yerinizi alın’

250 metre uzunluğuyla Avrupa’nın en yüksek binalarından biri olacak Metropol İstanbul, Türk-Körfez Gayrimenkul Yatırım ve İşbirliği Kongresi’nin gala yemeğine ev sahipliği yaptı. Adile Sultan Yalısı’nda düzenlenen gala yemeğinde konuşan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Türkiye’nin dünya ekonomisinde yükselen bir yeri olduğuna dikkat çekti. Çalık, “Global ekonomide Türkiye yükselen bir yıldız konumunda. Yatırımcıların geç kalmadan yerini alması gerekiyor. Körfez bölgesindeki yatırımcılarla ülke olarak işbirliklerimizin artacağını düşünüyorum” dedi.

Körfezin ilgisi artacak
Çalık GYG Genel Müdürü Doç. Dr. Feyzullah Yetgin de, Körfez bölgesindeki gayrimenkul yatırımcılarının Türkiye’ye ilgisinin artacağına dikkat çekerek, “Mütekabiliyet yasasının Türkiye’nin marka değerini arttıracak bir girişim olduğu açıktır. Yasa ile birlikte Ortadoğu ve Arap ülkelerinde önemli bir kaynağı Türkiye’ye taşıyacaktır” diye konuştu.

Peşinatı dairede oturum başladıktan sonra alıyor

Konutların hemen teslim edildiği İz Tower’dan kampanya haberi geldi. Egeyapı Group imzasıyla hayata geçirilen projede, peşinat oturuma başlandıktan sonra ödeniyor. Kartal metrosuna 5 dakika mesafede yer alan proje, Üsküdar'a 35, Kadıköy'e ise 29 dakika mesafede yükseliyor. Sabiha Gökçen Havalimanı ve metro istasyonuna yakınlığı ile dikkat çeken İztower, 5 bin 200 metrekare alan üzerine kuruldu.
31 Aralık'ta yaşamın başlayacağı İz Tower, 21 katlı tek bloktan meydana geliyor. Projede 163 konutun bulunuyor.

Hangi daire kaç lira?
ALANI (M2) FİYATI
1+1 208.000-336.000
2+1 344.000-465.000

1stanbul’da satışların yüzde 75’ini tamamladı

Bahçeşehir, Ispartakule’de Doğu İnşaat, Precast, Tuna GYO ve Üstünler Yapı Ortak Girişim Grubu ve Emlak Konut GYO ortaklığında yapılan 1stanbul’da satışların yüzde 75’i tamamlandı. Kalan daireler için kampanya bulunan projede, 48 ay vade ve sıfır faiz olanağı veriliyor. Projede 1 + 1 ve 2 + 1 dairelerde yüzde 35 peşin, 6 ay sonra yüzde 15, bir yıl sonra yüzde 10 ödemelerden geri kalan tutar 48 ay sıfır faizle taksitlendiriliyor. 3+ 1 ve 4+ 1’lerde ise yüzde 30 peşin, 6 ay sonra yüzde 10, bir yıl sonra yüzde 15 ödemeden geri kalan kısım yine 48 ay sıfır faiz uygulanıyor.

Hangi daire kaç lira?
ALANI (M2) FİYATI
1 + 1 159.000
2 + 1 189.000
3 + 1 279.000

1+1 dairelere özel kampanya başlattı

Esenyurt’ta Vera Group’un yaptığı Life İn Vera projesi, ödeme planı ile dikkat çekiyor. Özellikle 1+1 konutlarda talep alan projede yapılan kampanya ile yapım aşamasında alınan konutlar satım aşamasında kazandırıyor. Yaklaşık 120 bin liraya satılan 1+1 daireler 19 bin lira peşinatla alınabiliyor. İki yıla yayılan genel ödeme seçenekleri ile satılıyor.
Bu satış şekliyle değer artışları düşünüldüğünde aldıktan hemen sonra kazanmaya başlayan tüketiciler iki ve üzeri konut alımını tercih ediyor. Projede, özel bir kiralama sistemi ile alım değerinin yüzde 1’i oranında kira geliri öngörülüyor. Kampanya 31 Aralık 2012 günü sona eriyor.

Son daireler için faizi sıfıra çekme kararı aldı

Avrupa Konutları Atakent 3’te son daireler için kampanya düzenlendi. Yaşamın başladığı Avrupa Konutları Atakent 3’te 272 bin 400 liradan başlayan fiyatlarla satışlar devam ediyor. Düzenlenen son kampanyayla birlikte yüzde 50’si peşin alınan dairenin yüzde 50’lik ödemesi sıfır faizle 31 Aralık 2013’e erteleniyor.
Avrupa Konutları Atakent 3 projesinde son daireler için düzenlenen kampanya yılsonuna kadar devam edecek.
1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerin bulunduğu projede, 165 dönümlük peyzaj alanına yer veriliyor. Projede, açık ve kapalı yüzme havuzları, futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortu, fitness center, sauna, buhar odası, squash, aerobik ve pilates salonları yer alıyor.