GündemBoğulma tehlikesi geçiren oğlunu kurtardı, kalp krizinden öldü

Boğulma tehlikesi geçiren oğlunu kurtardı, kalp krizinden öldü

23.07.2010 - 17:01 | Son Güncellenme:

.

Boğulma tehlikesi geçiren oğlunu kurtardı, kalp krizinden öldü

KOCAELİ’nin Kandıra İlçesi’ne bağlı Cebeci sahilinde sabah saatlerinde girdikleri denizde boğulma tehlikesi geçiren oğlu ile arkadaşını kurtaran, Milli Eğitim'den emekli memur 52 yaşındaki Salih Kahya, sahilde kalp krizi geçirerek öldü.

Ani dalgalanma ve rip akıntıları nedeniyle boğulma olaylarının en fazla yaşandığı bölgelerden olan Cebeci sahilinde, 9 yaşındaki Serdar Kahya ile arkadaşı birlikte yüzerken aniden dalga geldi. İki çocuk akıntıya kapılarak süreklenmeye başladı. Durumu gören Salih Kahya hemen suya atladı. Kahya, kıyıdan yaklaşık 30 metre ilerideki oğlu ile arkadaşını, yardıma gelenlerle birlikte sahile çıkardı.

Ancak, çocukları kurtarırken aşırı heyecanlanan ve yorulan, şeker hastası olduğu belirtilen Salih Kahya, sahilde kısa süre sonra yere yığıldı ve hareketsiz kaldı. Kahya, çevredekiler tarafından çağrılan 112 Acil ambulansında görevli sağlık ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Kandıra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Salih Kahya, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.