GündemSilivri muharebesinde 325 şehit

Silivri muharebesinde 325 şehit

29.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balyoz davasında 18 yıl hapse mahkûm olan Bilgin Balanlı’nın eşi İffet Balanlı, “Silivri Meydan muharebesinde 325 şehit verdik” diyerek adil yargılama yapılmadığını savundu

Silivri muharebesinde 325 şehit

Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı’nın eşi İffet Balanlı, “21 Eylül 2012 günü Silivri Meydan Muharebesi yaşandı. Demokrasinin o gün Silivri’de katledildiği gündü. Silivri’de o gün 325 şehit verildi. 36 kişi sağ kurtuldu” dedi.
İffet Balanlı, Ulusal Kanal’a yaptığı açıklamada, kendileri açısından sürecin Ekim 2010’da evlerine bırakılan Chronicle dergisiyle başladığını, dergide eşi ile ilgili gerçek dışı ve karalamaya yönelik bilgiler bulunduğunu anlattı. İffet Balanlı, şunları söyledi:
“Eşim 27 Mayıs günü ifadeye çağırıldı. Çok anlamlı bir günde. Hiç itiraz etmedi, gitti teslim oldu. Herhalde bazı yanlış anlaşılmalar var düzeltilmesi gerekir, diye düşündü ve raporlu olduğu halde 30 Mayıs’ta ifade vermeye gitti. Resmen esir alındı. O gün Hava Kuvvetleri’ndeki tasfiyenin başladığı gündü. Eşlerimizin hiçbir suçu yoktur. Hem darbeciler yargılanıyor diyerek bu başlatılmıştır hem de tasfiye başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Ama ben bu planı hazırlayan, tertipleyen, adi komployu kuran, bunlara yardımcı olan herkesi baştan lanetliyorum sonra da kutluyorum. İnşallah bundan sonra daha rahat uyuyacaklardır.

‘Kimse çığlığımızı duymadı’
Biz defalarca çığlıklar attık, bütün kurumlara başvurduk. Dedik ki adil yargılanmıyoruz, lütfen bu duruma el atın, biz adil yargılanmak istiyoruz. Fakat hiç kimse bu çığlıklarımızı duymadı, görmedi. Biz adil yargılanmadık. Adı üstünde, darbenin adı: ‘Eksik Teşebbüs’, yargılamanın adı eksik yargılamadır.”
Herkes bu davanın sanal bir dava olduğunu biliyor” diyen Balanlı, “Dünyanın hangi yerinde acaba sahte delillerle, darbe yapacaklar diye tutuklanan, hapse tıkılan insanlar vardır? 21 Eylül 2012 günü Silivri Meydan Muharebesi yaşandı. Demokrasinin o gün Silivri’de katledildiği gündü. Ve o hukuk faciasından Silivri’de o gün 325 şehit verildi. 36 kişi sağ kurtuldu” diye konuştu.
Balanlı’nın kızı Burcu Balanlı da “Dik duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Mücadelemize devam edeceğiz” dedi. n HABER MERKEZİ