Ege‘Endüstri 4.0’ı herkese anlatacaklar

‘Endüstri 4.0’ı herkese anlatacaklar

19.11.2017 - 02:11 | Son Güncellenme:

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ve Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) işbirliği ile 23 Kasım’da, Swissotel Büyük Efes’te ‘Biz Başlıyoruz’ temasıyla ‘Sanayide Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Zirvesi’ düzenlenecek.

‘Endüstri 4.0’ı herkese anlatacaklar

Zirve öncesinde basın mensupları ile bir araya gelen EGİAD ve ESİAD başkanları, Endüstri 4.0’ın adım adım hayata geçen bir dönüşüm süreci olduğuna dikkat çekti.
‘İzmir’in bir farkı var’
Sanayi 4.0’ın yaratacağı fayda ve içeriği tüm kamuoyuyla paylaşmak istediklerini belirten EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, “Zirve, sanayici, işadamı, akademisyen, öğretim üyesi ve öğrenci herkesin katılımında gerçekleşecek. Teknoparklar aracılığıyla küçük girişimcilere dahi ulaşmayı hedefledik. Yatırımları İzmir’e çekebilmek ve İzmir’in mukayeseli üstünlüklerini ortaya koymak hedefindeyiz” dedi.
ESİAD Başkanı Fadıl Sivri ise, bu zirve ile genç kuşakların enerjisini deneyimli sanayicilerin tecrübeleriyle bir araya getirmeyi ve ortak bir sinerji yaratmayı hedeflediklerini dile getirdi.
‘Dönüşüm kaçınılmaz’
Sivri, “Bu zirve, dijital dönüşümün kaçınılmaz bir gerçek olduğunu bizlere gösterecek. Amacımız iş gücü kalitesini yükseltmek, teknoloji üreten bir ülke durumuna gelmenin altyapısını oluşturmak, bölgemiz sanayisinin rekabet gücünü arttırmak, verimlilikte artış sağlayarak gelişmiş ülkelerle aynı seviyeye gelmektir” şeklinde konuştu.