Püf Noktaları Çocuk dostu bir mutfak için önemli ipuçları

Çocuk dostu bir mutfak için önemli ipuçları

24.08.2021 - 14:19 | Son Güncellenme:

Günümüzde evin kalbinde yer alan mutfak, aile ile buluşmak için tercih edilen yer haline geldi. Ebeveynlerinden asla uzak durmak istemeyen çocuklar, mutfağı doğal olarak oyunlar ve keşifler için bir alan haline dönüştürürler. Böylece, yerleşim düzeninin çocuğun istek ve ihtiyaçlarına göre uyarlanması koşuluyla mükemmel bir mekân olur.

Çocuk dostu bir mutfak için önemli ipuçları

 

Çocuklarla mutfakta vakit geçirmek harikadır. Özellikle miniklerin kalbinde bu özel anlar unutulmaz olur. Ancak her şeyden önce güvenliğini sağlamak gerekir. Bu nokta tamamlandıktan sonra, mutfak çocuğun yaşına göre kendi başına tatması, hazırlaması, temizlemesi veya toplaması için düzenlenebilir. Mutfağı küçük şefler için bir deneyim mekanına dönüştürmek için ipuçlarımızı keşfedin.

Haberin Devamı

Küçük bir yaralanmayı veya daha ciddi bir ev kazasını önlemek için mutfakta tespit edilmesi gereken birçok tehlike vardır. Sıcak bir fırın ve ocak tehlikesi başta gelir. Keskin ve zararlı ürünleri ulaşamayacağı bir yerde saklayın, güveç ve tavaların saplarını içe doğru çevirin. Bu kısıtlamalar belirlendikten sonra, keşfetme zamanı! Meraklı çocuk kendi çatal bıçak takımını kullanmaktan, sizinle yemek pişirmek için bir adım atmaktan, tabağını oluşturan yemeğe dokunup koklayabilmekten hoşlanır. Aile ile lezzetli mutfak anıları oluşturmak için kolay adımları izleyin…

1- Tezgaha uzanabilmeleri için tabure bulundurun

Piyasada çocuklar için satılan basamaklı küçük taburelerden edinebilirsiniz. Böylece sizin uzandığınız yerlere uzanabilir, iş bölümü yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

2- Alt raflara onların malzemelerini koyun

Kullanacakları malzemeleri, alt raflara koyun. Birer kırılmaz tabak-bardak ve çatal kaşık seti, küçük bir tepsi alabilirsiniz…

3- Küçük bir çalışma masası kurabilirsiniz

İster mutfak işlerinde ona vereceğiniz ufak işleri yapması için, isterse siz yemek yaparken etkinlikle uğraşması için çocuğunuza küçük bir çalışma masası kurmanız onu çok mutlu edecektir

4- Onun için önlük ve şapka alın

Mutfağınızda onun boyunda bir askıya, önlük, şapka ve havlu asabilirsiniz. Kendine ait bu eşyaları kullanarak daha şevkle size eşlik edecektir.

5- Ona ait çekmeceler yaratın

Küçük çocukların çekmeceleri kurcalamayı ne kadar sevdiğini biliyorsunuzdur. O zaman onların rahatlıkla kurcalayabilecekleri, renkli ve kırılmaz malzemeden farklı boylarda kap vb. koyacağınız çekmeceler oluşturun. En alttaki bu alanlar onun el becerilerini geliştirecektir.