Dekorasyon Bisikletlilerin Navigasyon Sorunu Haize İle Çözülüyor!

Bisikletlilerin Navigasyon Sorunu Haize İle Çözülüyor!

Son Güncellenme:

.

Bisikletlilerin Navigasyon Sorunu Haize İle Çözülüyor

Özellikle büyük şehirlerde düzenli olarak bisiklet kullanmak isteyenler birçok problemle karşılaşıyor. Bu sorunların başında tabii ki güvenlik geliyor. Güvenlik meselesi genelde diğer araçların bisikletlilere yaklaşımı üzerinden tartışılıyor. Bu yaklaşım çok doğru olmakla birlikte, güvenlik konusunda sadece bisikletlilerin sorumluluğunda olan başka noktalar da bulunuyor. Mesela tıpkı otomobil sürücüleri gibi, bisikletlilerin de seyir halindeyken cep telefonu kullanmaları büyük sorun yaratıyor. Bisiklet üzerinde cep telefonu kullananların kullanım amaçlarından biri olarak navigasyon ihtiyacı öne çıkıyor. Onomo firmasının çıkardığı Haize, güvenli ve basit bir navigasyon cihazı ihtiyacını karşılayarak, bisikletlilerin daha güvenli seyahat edebilmesine katkı sağlıyor.

Haberin Devamı

Basit, güvenli ve şık

Bisikletlilerin Navigasyon Sorunu Haize İle Çözülüyor

Haize’nin tasarımı klasik yuvarlak metal bisiklet zillerini hatırlatıyor. Tek bir parça alüminyumdan üretilen bu navigasyon cihazının üzerinde kırılmaz bir cam bulunuyor. Camın altında ise bir LED ekran yer alıyor. Bu basit tasarımla, bisikletlinin dikkatini dağıtmayacak bir cihaz ortaya çıkmış oluyor. Ekranın ortasındaki yeşil yuvarlak, bisikletlinin bulunduğu noktanın varılacak noktaya uzaklığını simgeliyor. Bisikletli gideceği yere yaklaştıkça yeşil yuvarlağın boyutu küçülüyor. Mavi noktalar ise sürücüye ilerlemesi gereken yönü gösteriyor. Haize’de klasik navigasyon uygulamalarındaki gibi bir cadde ya da sokak grafiği bulunmuyor. Bisiklet sürücüsü mavi ışıkların bulunduğu yöne doğru ilerleyerek ulaşmak istediği noktaya varıyor. Bir başka deyişle Haize, akıllı telefonlardaki navigasyon uygulamasından ziyade bir pusula mantığıyla çalışıyor.

Haberin Devamı

Bisikletlilerin Navigasyon Sorunu Haize İle Çözülüyor

Haize’nin basit tasarımı ve çalışma prensibi, şarjının da daha uzun süre dayanmasına imkan tanıyor. Cihaz tek şarjla iki hafta boyunca kullanılabiliyor. Ayrıca suya dayanıklı olduğu için cihazınızı gönül rahatlığıyla gidonunuzda bırakabiliyorsunuz.

Bir cep telefonuna sahip olmak şart

Bisikletlilerin Navigasyon Sorunu Haize İle Çözülüyor

Haize her ne kadar yolculuk sırasında cep telefonuna sürekli bakma zorunluluğunu ortadan kaldırsa da, cihazın çalışabilmesi için yine de bir cep telefonuna ihtiyaç duyuluyor. Haize’yi satın alan kişinin ilk iş olarak akıllı telefonuna resmi uygulamayı indirmesi gerekiyor; çünkü yolculuğa çıkmadan önce gidilecek nokta bu uygulama üzerinden seçiliyor. Ayrıca Haize yolculuk boyunca akıllı uygulamadan sürekli GPS verisi alıyor ve gidilecek yönü bu sayede gösterebiliyor. Haize bisikletin gidonuna kolaylıkla monte edilebiliyor. Yolculuk sırasında cihazın gidon üzerindeki konumunun değişmesi, örneğin bulunduğu yerden kayması, sistemin sağlıklı çalışmasını engellemiyor. Böyle durumlarda yine bir pusula mantığıyla mavi ışıkların ekran üzerindeki konumları kayıyor. Böylece ışıklar her zaman gidilmesi gereken yönü göstermiş oluyor. 2015’te bir Kickstarter projesi olarak başlayan ve tasarımı 2016 yılında Avrupa Gençlik Ödülü’ne layık görülen Haize, 68 sterline satılıyor.