Emlak Amerika'dan Türkiye'ye göç etti! Tarım yapıyor, komşuya kahve içmeye gidiyor...

Amerika'dan Türkiye'ye göç etti! Tarım yapıyor, komşuya kahve içmeye gidiyor...

30.11.2021 - 07:14 | Son Güncellenme:

Nichole Neary, 35 yaşında ve Amerika doğumlu. New York’ta büyümüş ve Dalyan’a âşık olup Türkiye’ye göç etmiş. 3 yıldır burada yaşayan Nichole, köyde yoğun bir hayatı olduğunu ve göç ettiği için pişman olmadığını söylüyor.

Gonca Kocabaş / Milliyet.com.tr - Ailesi hâlâ Amerika’da olan Nichole, eşiyle 1 haftalığına ziyarete geldiği Dalyan’ı çok beğenince, ziyaretlerinden yaklaşık 6 ay sonra Türkiye’ye taşınma kararı almışlar. Hep dağlara ve denize yakın olma hayali olduğunu söyleyen Nichole, uzaktan çalışabildiği bir işi olduğu için Türkiye’ye göç etmenin zor bir karar olmadığını, buraya yerleşmesinde yıl boyunca meyveye erişebiliyor olmanın da etkili olduğunu dile getiriyor.

Haberin Devamı

Amerikadan Türkiyeye göç etti Tarım yapıyor, komşuya kahve içmeye gidiyor...

'EŞİMİN AİLESİ SAYESİNDE BU CENNET PARÇASINI BULDUK'

Nichole, Dalyan’a yerleşme kararının ayrıntılarını şu sözlerle anlattı:

"2018 yılının mayıs ayında bir haftalığına Dalyan'ı ziyaret ettim ve hemen âşık oldum. Aynı yılın sonbaharında buraya taşındım. Eşim ve ben buraya taşınmadan önce ailesi İstanbul'dan buraya göç etmiş. Onlar sayesinde bu cennet parçasını bulduk. Dalyan'ı keşfetmeden önce yıllarca Ege sahilini dolaşmışlar."

Amerikadan Türkiyeye göç etti Tarım yapıyor, komşuya kahve içmeye gidiyor...

'İLK TAŞINDIĞIMDA KÖYDE YAŞITIM YOKTU, HERKES EMEKLİYDİ'

Nichole, Amerika’dan Türkiye’ye göç ettiğinde yaşadığı yerde kendi yaşıtı kimsenin olmadığını, yerlilerin çoğunun emekli olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Artık, çevrem büyüdü ve ortak noktaları olan birçok arkadaşım var. Bir şehirden küçük bir kasabaya taşındığınızda yavaş yavaş insanlarınızı buluyorsunuz ve aynı insanlarla çok fazla zaman geçirdiğiniz için çok çabuk yakınlaşıyorsunuz. Köy hayatını seçerken en çok özlediğim şeylerden biri de AcroYoga. İstanbul gibi büyük şehirlerin dışında çok fazla acro topluluğu yok ama fırsat buldukça burada ve orada pratik yapıyorum. Amerika'da yaşarken eskisi kadar hayatımın büyük bir parçası değil ama sorun değil. Çünkü artık farklı şeylerle çok meşgulüm."

Haberin Devamı

Amerikadan Türkiyeye göç etti Tarım yapıyor, komşuya kahve içmeye gidiyor...

Nichole'ün Türkiye’de 'Kıvırcık Kızlar Gelsin' adında küçük bir online işletmesi bulunuyor. Instagram’da kıvırcık saçlı kızlar için bilgi vermek üzere açtığı sayfaya büyük bir talep olduğunu fark edince işlerini daha da büyütmüş. Sonra bu, kıvırcık saçlar için tasarlanmış her türlü ürünü ürettiği kârlı bir işe dönüşmüş.

'KOMŞULARIM KAHVE İÇMEYE DAVET ETMEKTEN MUTLULUK DUYUYOR'

Nichole, köyde günlerinin yoğun geçtiğini söyleyerek, “Her şeyi halletmek için yeterli zaman yok gibi görünüyor” diyor. Bahçede yabani otları ayıklıyor, serada ekim yapıyor, meyve hasat edip, yürüyüş yapıyor. Aynı zamanda kedi – köpek bakımı yapan Nichole, aile ve arkadaşlarını ziyaret ederek, yemek ve temizlik yaptığını da dile getiriyor. Ev projeleri ve kendi işi üzerinde çalışarak köydeki bir gününü özetleyen Nichole, köydeki komşuluk ilişkilerini de şöyle anlattı:

Haberin Devamı

"Komşuların çoğu çok sıcak ve samimi. Cömert ve yardımsever olduklarını düşünüyorum. Komşularımız bize makine ödünç veriyor ve gerektiğinde ağaçların kesilmesine yardım ediyor. Herkes her zaman meyve paylaşmaya istekli ve sizi kahve içmeye davet etmekten mutluluk duyuyorlar."

Amerikadan Türkiyeye göç etti Tarım yapıyor, komşuya kahve içmeye gidiyor...

'AMERİKAN AİLELERİ TÜRKLERE GÖRE DAHA AZ KORUYUCU'

Türkiye’ye gelirken Amerika’da ailesinin buna ne tepki verdiği sorulunca Nichole, "Amerikan aileleri Türk ailelerine göre çok daha az koruyucu olma eğiliminde. Annem tabii ki Virginia'da ona daha yakın olmamı istiyor ama ailemin büyük bir tepkisi olmadı. Annem önümüzdeki baharda ilk kez Dalyan'ı ziyaret etmeyi planlıyor. Ona etrafı gezdireceğim için heyecanlıyım" cevabını verdi.

'EVİN TÜM MOBİLYALARINI EŞİM VE KAYINPEDERİM YAPTI'

Köyde kendilerine 50 metrekare bir ev inşa ettiklerini söyleyen Nichole, eşinin ailesiyle aynı bahçeyi paylaşıyor.

Nichole, “Kayınvalidemin çitle ayrılmış eviyle aynı arazideyiz, komşuyuz. Evimiz küçük olduğu için tüm mobilyalar eşim ve kayınpederim tarafından özel olarak yapıldı. Evimizin çatısını da düz tasarladık, böylece kışın bol güneşli açık alanımız oluyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Amerikadan Türkiyeye göç etti Tarım yapıyor, komşuya kahve içmeye gidiyor...

'TÜRKÇEMİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUM'

Bahçesinde çok sayıda meyve ağacı olduğunu söyleyen Nichole, "Portakal, mandalina, limon, kamkat, dut, kiraz, zeytin, erik, nar, kayısı, avokado, incir, ayva, elma var. Meyve ağaçlarının yanı sıra defne, ceviz, fındık ve çam da bulunuyor. Ayrıca 15 sebze yatağımız var. Yaz aylarında domates, salatalık, biber, fasulye, patlıcan, kavun, mısır ve çilek yetiştiriyoruz. Kışın ise lahana, karalahana, bakla, turp, pancar, dereotu ve marulumuz oluyor" detaylarını paylaştı.

Gelecek planlarında işlerini büyütmeyi ve Türkçesini geliştirmek istediğini söyleyen Nichole, "Dijital ürünler de satmaya başlayacağım. Bir sürü fikrim var ama Türkçem iyi değil. Ayrıca yaz aylarında ABD'de ailemizi ziyaret ederken, evimizi kiralamaya uygun hâle getirme umuduyla bazı düzenlemeler de yapmak istiyorum" dedi.