Ekonomi ‘Yatırımlarımız hız kesmeden sürüyor’

‘Yatırımlarımız hız kesmeden sürüyor’

20.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Grubun yıllık genel kurul toplantısında konuşan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, “Her fırsatta dile getirdiğimiz üzere, ülkemizin geleceğine güveniyoruz. Bu zorlu dönemde de ülkemiz için değer yaratmayı sürdürdük. Her zaman olduğu gibi kârlı ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarını titizlikle değerlendirip yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik” dedi.

‘Yatırımlarımız hız kesmeden sürüyor’

EKONOMİ SERVİSİ - “2023 yılındaki 3.7 milyar dolarlık yatırımla beraber son 5 yılda 11.2 milyar doları kombine yatırıma ulaştık” diyen, Koç, “Memleketimize güvendik ve inandık” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Uzun vadeli planlar

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ise, Arçelik ve Ford Otosan’ın yaptığı yatırımlara ve büyümeye dikkat çekerken, “Yenilenebilir enerji yatırımlarımızı da sürdürüyoruz. Dünya genelinde ortalama yaşam süresinin uzaması ve nüfusun yaşlanması nedeniyle gelişen sağlık sektörüne yatırım yapıyor ve bu alandaki fırsatları takip ediyoruz” dedi. Koç ayrıca, “Daha da güçlenen likiditemiz ile önümüzdeki dönemde tüm paydaşlarımız için uzun vadeli değer yaratma hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu da, “Koç markasının itibarını artırarak büyük bir özgüvenle 2’nci yüzyılımıza ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

Yazarlar