Ekonomi Sürdürülebilirlikte yol haritası tamam

Sürdürülebilirlikte yol haritası tamam

10.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

TAİDER Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Programı’nın yedincisinde açıklanan sürdürülebilirlik anketine göre, aile şirketlerinin yüzde 87’sinin stratejik planları varken, yüzde 45’i de bu planları her yıl güncelliyor.

Sürdürülebilirlikte yol haritası tamam

DUYGU ERDOĞAN - Dünyada ilk kez Türkiye’de hazırlanan Kuzey Yıldızı Programı, aile şirketlerinin sürdürülebilir iş modelleri geliştirmelerine destek olmak ve iyi örnekleri paylaşarak bu şirketleri teşvik etmek amacıyla tasarlanıyor. Bu kapsamda TAİDER Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Programı’nın 7’nci Zirve ve Ödül Töreni, önceki gün gerçekleştirildi. TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten, açılış konuşmasında, geleceği inşa ederken şirketlerde sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekerek, Kuzey Yıldızı Programı’nın şirketlerin sürdürülebilirlik yol haritasında önemli bir durak olduğuna vurgu yaptı. 

Haberin Devamı

Planlar güncelleniyor

TAİDER Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Programı’na; sanayi, ticaret, hizmet faaliyeti olan, halka açıklık oranının en fazla yüzde 40 olduğu, hisselerinin en az yüzde 50’sinin aile kontrolünde bulunduğu aile şirketleri başvurabiliyor.

Zirvede ‘Sürdürülebilirlikte Etkiye Sistematik Değişim’, ‘Kuzey Yıldızı Yolcularının Deneyimleri’, ‘Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim’ oturumları ile ödül töreni yapıldı. TAİDER Sürdürülebilirlik Komitesi Eş Başkanı Osman Aytaman yöneticiliğindeki oturumda, TAİDER Sürdürülebilirlik Anketi Sonuçları paylaşıldı. Buna göre, aile şirketlerinin yüzde 87’sinin stratejik planı varken, yüzde 45’i de bu planları her yıl güncelliyor.

Haberin Devamı

Büyük ödülü alan ‘Telateks Tekstil’

Kuzey Yıldızı Programı’nda büyük ödülün sahibi Telateks Tekstil Ürünleri oldu. Şirket, çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik konularını öne alarak çalışma alanlarına aktarıyor. ‘Gelecek Nesil ve Aile’ kategorisinde Göçtur Turizm Yatırım/Pinebay Holiday Resort; ‘Toplum’ kategorisinde Telateks Tekstil Ürünleri ödüle layık görüldü. ‘Çalışanlar’da Tirsan Kardan Sanayi (Tiryakiler), ‘Kurumsal Yönetim’de ise Petroyağ ve Kimyasallar Sanayi ödül aldı. ‘Çevre’ kategorisinde ödül alan şirket ise Fersan Fermantasyon Ürünleri oldu.