Ekonomi Son dakika: Merkez Bankası'ndan piyasaya yeni müdahale

Son dakika: Merkez Bankası'ndan piyasaya yeni müdahale

17.12.2021 - 13:56 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde müdahale edildiğini açıkladı. TCMB, bu müdahale ile 1 Aralık’tan itibaren piyasaya 5. müdahaleyi yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan yazılı açıklamada, döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edildiği bildirildi. Merkez Bankası, 1 Aralık, 3 Aralık, 10 Aralık ve 13 Aralık’taki müdahalelerin ardından 5. müdahaleyi yaptı.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefer Şener şu ifadeleri kullandı: "Merkez Bankası diğer enstrümanları kullanması lazım. Faiz de bunlardan biri... Karar metnindeki açıklamaların çok iyi dizayn edilmesi gerekiyor. Piyasanın rahatlatılması gerekiyor. Bu oynaklığın kaldırılması gerekiyor. Bugün yaşanan değişim çok yüksek bir oynaklık.

Merkez Bankası'nın müdahalelerini anlıyoruz ama bunlar kısa vadeli çözümler. Merkez Bankası'nın uzun vadeli fiyat istikranını sağlayacak mesajlar vermesi gerekiyor."