Ekonomi Öğretmenin kırtasiye ödemesine % 64 zam

Öğretmenin kırtasiye ödemesine % 64 zam

25.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen ve bağlı sendikalar arasında hizmet kollarında varılan anlaşma kapsamında, eğitim-öğretimde yer alan personel için iyileştirmeler yapılacak.

Öğretmenin kırtasiye ödemesine % 64 zam

MİTHAT YURDAKUL / Ankara - Kırtasiye parası olarak da bilinen eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği, gösterge rakamına bağlanarak yüzde 64 oranında artmış olacak.

Haberin Devamı

Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği, 2022 yılı için bin 325 TL, 2023 yılı için bin 400 TL olarak belirlenmişti. Bu ücret, 2024 ocak ayı itibarıyla 2 bin 296 lira olacak. Mutabakata göre eğitim-öğretim sınıfındaki diğer bazı iyileştirmeler şöyle:

- İkili eğitim yapılan okullarda çalışan memurların fazla mesaileri için 4 kat artırımlı tutarda fazla çalışma ücreti ödenecek.

- Üniversite öğretim elemanlarına her ay, en yüksek devlet memuru aylığının 1/12’si oranında ödenen eğitim öğretim ödeneği, 1 kat artırımlı olarak ödenecek.

- Öğretim görevlisi kadrolarında bulunan akademisyenlere ödenen geliştirme ödeneği, toplam 20 puan artışla yüzde 70 oranında verilecek.

- Açık liseler ve akşam sanat okulları gibi yüz yüze eğitim yapılmayan eğitim kurumlarında soru ve soru kitapçığı hazırlama görevini yürüten öğretmenlere haftada ilave 2 saat ek ders ücreti ödenecek.

Haberin Devamı

- Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev alan memur ve hizmetlilere ödenen fazla çalışma ücreti, 1 kat daha artırılarak 5 kat artırımlı olarak verilecek.

ULAŞTIRMA ÇALIŞANLARI

Karayolları, havaalanları ve raylı sistemler gibi ulaştırma sınıflarında çalışan memurlar için bazı iyileştirmeler şöyle:

- TCDD Taşımacılık A.Ş.’de tren üstünde çalışan makinist, tren şefi, kondoktör ve tren odacılarının aldığı harcırah karşılığı hizmet tazminatları 1/8 kattan 1/7 kata yükselecek.

- Marmaray tünelinde çalışanların ilave ücreti günlük 9 TL’ den, 2024 yılı ocak ayı itibarıyla 26 TL’ye çıkacak.

- Devlet Hava Meydanları İdaresi’nde çalışan iş makinesi sürücülerinin ek ödemesine 5 puan ilave edilecek.

- Liman başkanlıklarında mesai ücreti 3 katından 4 katına çıkarılacak.

- Yüksek hızlı tren makinistlerinin ilave ücreti, 350 TL’ye çıkarılacak.