Ekonomi Konut fiyatlarında düşüş! İlandakinin çok çok altına satın alabilirsiniz

Konut fiyatlarında düşüş! İlandakinin çok çok altına satın alabilirsiniz

16.05.2024 - 20:29 | Son Güncellenme:

Emlak satışları durma noktasına geldi. Satılık ilanları çıkıyor ama telefon çalmayınca basamak basamak fiyatlar düşüyor. Gayrimenkul uzmanları tam bu noktada pazarlığın öneminin altını çiziyor. Uzmanlar bu yöntemle evleri ilandaki fiyatın çok altına satın alınabileceğini söylüyorlar. Merak edilen detaylar Kanal D Ana Haber'de ortaya çıktı.

Konut satışları artan faizler nedeniyle durma noktasına geldi. Gayrimenkul uzmanları ise bu durumun fırsata çevrilebileceğini söylüyor. Satın alınacak gayrimenkul için mutlaka yüz yüze pazarlık yapılması hususunda da uyarılarda bulunuluyor.

Haberin Devamı

Konut fiyatlarında düşüş İlandakinin çok çok altına satın alabilirsiniz

2 MİLYON İNDİRİM YAPILDI

Konut fiyatlarında düşüş devam ediyor. Örneğin İstanbul Kurtköy'de son derece lüks bir daire 3+1 bahçe katı 10 milyon 500 bin TL ilan girilmiş ve aradan geçen sürede kimse ilan için aramayınca fiyat basamak basak düşmüş. 10 milyon 500 bin TL ilana çıkılan evin fiyatı 9 milyona kadar indirildi. Yine talep olmayınca en son son 8 milyon 150 bine ev satıldı. 2 milyonun üzerinde eve indirim yapıldı.

Konut fiyatlarında düşüş İlandakinin çok çok altına satın alabilirsiniz

29 milyon 750 bin TL'lik bir villanın ise hiç telefon almadığını belirten gayrimenkul uzmanı Gamze Özlü, hemen 28 milyon 750 bine inildiğini ve yüz yüze gelindiğinde 1.5 milyon daha ineceğini belirtiyor.

Konut fiyatlarında düşüş İlandakinin çok çok altına satın alabilirsiniz

UZMANLAR UYARIYOR

Uzmanlar ise ilanlarla ilgili bir uyarıda bulundu. İlan fiyatlarını gördükten sonra muhakkak ilan sahibi ile yüz yüze gelin ve son noktada yüzde 20'lerde tapu görür fiyat olduğu belirtiliyor.