Ekonomi Girişimcilik ve iş dünyası buluştu

Girişimcilik ve iş dünyası buluştu

01.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Merkezi New York’ta bulunan ve Türkiye dahil 40 ülkede faaliyet gösteren Endeavor Derneği, Endeavor Türkiye Gala Gecesi’ni, 25 Nisan’da gerçekleştirdi.

Girişimcilik ve iş dünyası buluştu

Endeavor’ın bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalar ve ekosistemdeki rolüne dair yapılan sunum akabinde Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli’nin açılış konuşması ile devam eden gecenin onur konuğu, Silikon Vadisi’nde milyar dolarlık bir şirkete dönüştürdüğü girişimi Udemy online eğitim platformunun kurucusu Eren Bali oldu.

Haberin Devamı

Konuşmasında kariyer yolculuğunun ilk yedi yılını paylaşan Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, “Benim kendi hikayemi bulmam ve yazmam 7 senemi aldı. Geriye dönüp baktığımda o 7 seneyi yaşamasaydım muhtemelen bugün bulunduğum teknoloji-internet sektöründe olamayacaktım. Bu süreçleri yaşamanız ve hikayenizi muhakkak bulmanız gerekiyor. Daha da önemlisi o hikâyenin mutlaka sizin hikayeniz olması gerekiyor. Genelde benim gördüğüm başkalarının hikayelerini oynamak zorunda kaldığımız... O yüzden mesajım muhakkak kendi hikayenizi bulun ve bulana kadar da vazgeçmeyin” dedi.

Eren Bali de 10 yıl önce katıldığı bir konferansta kendisine ‘Türkiye’den milyar dolarlık bir şirketin çıkacağına inanıyor musunuz?’ diye sorulduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu, imalı bir soruydu, ben de ‘Bir gün çıkabilir neden olmasın?’ dedim. Başta 10 milyon dolarlık şirketler, sonrasında 100 milyon dolarlık ve nihayetinde milyar dolarlık şirketler kurabileceğimizi söyledim. Aradan 15 sene geçti ve bugün Türkiye’den çıkmış başarılı 10-15 şirket mevcut. İşte bu nedenle ben, Türkiye’nin dünyanın en büyük 5-6 ekonomisinden biri olmaması için hiçbir sebep görmüyorum.”