19.05.2010 - 00:31 | Son Güncellenme:
BESTE ÖNKOL
Böylece 2010 yılı için 110 milyon TL yatırım hedefi açıklayan şirket bu rakamın yarıya yakınını yılın ilk yarısı bitmeden gerçekleştirdi.
Carrefoursa Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından bir ay içerisinde mağazaları Carrefoursa Expres formatında açacaklarını dile getirdi. Her türlü fırsatı değerlendirmeye hazır olduklarını anlatan Özay organik ve inorganik büyümeyi sürdüreceklerini söyledi.
Net ciro 78 milyon TL
Alpark’ın Genel Müdürü Ali Nadir ise yeni fırsatlara açık olduklarını ve Alpark markasıyla perakende sektöründe yer almaya devam edeceklerini satışın sektörden çıkış olmadığını dile getirdi. Alpark, 2007 yılında 10 şubesi bulunan Kopuzlar Marketler Zinciri’ni 10 milyon dolara alarak sektöre girdi. 2009 senesinde 78 milyon 884 bin lira net satış elde etti. Grubun Alpark dışında inşaat sektöründe Folkart adlı şirketi var. Mart ayında Liva Mine ile maden sektörüne giren grubun iştirakleri arasında ilaç dağıtım şirketi Hedef Alliance ve Billoris Tekstil de yer alıyor.
Gima’yı da almıştı
Carrefoursa 2005’te Fiba Holding’e bağlı Gima ve Endi marketlerini 132.5 milyon dolara satın almıştı. 2004’te 23 milyon lira zarar açıklayan Gima’nın satış sırasında Türkiye genelinde 81, Endi’nin ise 50 mağazası bulunuyordu.
42 ilde 195 mağazası olan Carrefoursa bu yıl iki hipermarket, 100 süpermarket hedefi doğrultusunda ilk 5 ayda 22 market ve bir hipermarket açtı. Çalışan sayı 8 bine yaklaşan Carrefoursa’nın yıllık 90 milyon müşterisi var.