Sözlük Sublime Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Süblime Etmek Ne Demek?

Sublime Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Süblime Etmek Ne Demek?

31.01.2022 - 17:08 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta fazla kullanımı olmayan kelimelerle karşılaşıldığında anlamının ne olduğu hakkında birçok kişi fikir sahibi olmak istemektedir. Bu kelimeler insanların kullanmaya ihtiyaç duymadıkları maddeler olduğu için ne anlama geldiği de bilinmemektedir. Süblime kelimesi de bu kavramlardan biri olarak ifade edilmektedir. Peki, süblime ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Süblime etmek ne demek? İşte, süblime kavramı hakkında tüm detayları derledik.

Sublime Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Süblime Etmek Ne Demek

Süblime, Fransız diline ait bir kelime olmakla birlikte Türk dilinde kimya alanında yapılan bazı çalışmalar sırasında kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Süblime Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Süblime kelimesi anlam olarak civa ve klorun birleşmesinden meydana gelen, zehirli olan antiseptik özelliklere sahip olan bir madde olarak ifade edilmektedir. Bu kavramın ayrıca eskiden frengi adı verilen hastalıklar için de kullanıldığı belirtilmektedir.

 Türk Dil Kurumuna göre süblime kavramının anlamı ise süblimleşme yolu ile elde edilmiş madde olarak tanımlanmaktadır. İsim olarak ak sülümen anlamında da kullanıldığı bilinmektedir.

 Süblime Etmek Ne Demek?

 Süblime etmek fizik bilimine göre katı haldeki bir maddenin gaz haline dönüşmesi olarak açıklanmaktadır.

Yazarlar