Eğitim Sosyal etkinliklerdeki başarı karneye yansıyacak

Sosyal etkinliklerdeki başarı karneye yansıyacak

22.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

MEB, ortaokul öğrencilerine, ders notlarının yanı sıra sosyal etkinliklere katılım durumlarının da işleneceği yeni tasarımlı karneler dağıtılacağını duyurdu.

Sosyal etkinliklerdeki başarı karneye yansıyacak

EĞİTİM SERVİSİ - 2023-2024 eğitim öğretim dönemi sonunda ilk kez dağıtılacak karnelerde, okul içi ve okul dışında gerçekleştirilen sosyal etkinlikler, bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif etkinlikler ve toplum hizmeti olmak üzere 5 ana başlıkta değerlendirmeye alınacak. Öğrencilerin sosyal etkinlikleri karnelerinde, katılım, ürün ortaya koyma, performans gösterme ve derece alma şeklinde 4 ana düzeyde işlenecek. Böylece öğrencilerin sosyal etkinliklere katılım durumları derecelendirilmiş bir sistemle karnelere yansıtılacak. Ayrıca sosyal etkinlikler gerçekleştiği yere göre de okul içi, okullar arası, ilçe geneli, il geneli, bölgesel, ulusal ve uluslararası olarak değerlendirilecek. 

Haberin Devamı

Yeni uygulama kapsamında, e-Okul sisteminde öğrencilerin sosyal etkinliklerine ilişkin tutulan kayıtların, öğrencinin bir üst eğitim kurumuna yerleşirken rehberlik hizmetlerine de kaynaklık etmesi amaçlanıyor.