Eğitim Ön Onaylı Kredi Nedir, Nasıl Kullanılır? Ön Onaylı Kredi Kimlere Verilir?

Ön Onaylı Kredi Nedir, Nasıl Kullanılır? Ön Onaylı Kredi Kimlere Verilir?

23.07.2022 - 13:09 | Son Güncellenme:

Günümüzde birçok insan krediye ihtiyaç duymaktadır. Çünkü yaşamın içerisinde maddi açıdan zorlananlar çözüm olarak kredi almaktadırlar. Tabi kredi almak için durumunuzun müsait olması gerekir. Özellikle krediye başvuranlar ön onayı geçemezlerse eğer kredi süreci devam etmez. Bundan dolayı krediyi kolayca almak için ön onay şarttır. İşte, tüm merak edilen detaylar.

Ön Onaylı Kredi Nedir, Nasıl Kullanılır Ön Onaylı Kredi Kimlere Verilir

Ön onaylı olan kredi kişilerin finansal değerlendirmelerine göre ilerleyen bir süreçtir. Yani isteyen herkesin kredi alma şansı yoktur. Ön onaydan olumsuz bir yanıt alındığı zaman başvuru yapan kişiye kredi verilmez.

Haberin Devamı

Ön Onaylı Kredi Nedir, Nasıl Kullanılır?

Ön onaylı kredi süreci bankaya yapılan başvuru ile başlar. Banka size ait borçları, kredileri, gelirleri ve bunlara benzer unsurları inceler. Arzu ettiğiniz krediyi almak için ön onayı geçmeniz lazımdır. Bundan dolayı şartlı olan krediye ön onaylı kredi adı verilmektedir. 

Öncelikle ön onaylı krediye başvuru yapmanız gerekir. Başvuru yapıldıktan sonraki değerlendirme olumlu olursa eğer kredi alım süreci başlar ve sonunda krediyi alabilirsiniz. Burada önemli olan başvurunun ön onaydan geçmesidir. Ön onayın başarıyla alınması demek olumlu sonuç ortaya çıkacağını gösterir. 

Ön Onaylı Kredi Kimlere Verilir? 

Ön onaylı krediyi taşıt, ihtiyaç ve ev kredisi çekmek isteyen kişilere verilir. Arzu eden kişiler bankaya ön onaylı kredi başvurularını yaparlar. Ön onaya giden bu kredi olumlu veya olumsuz olarak sonuçlanır. Bu sonuca göre kredi alım sürecinin devam edip etmeyeceği belli olacaktır.