Eğitim MEB ve Baykar’dan mesleki eğitimde iş birliği

MEB ve Baykar’dan mesleki eğitimde iş birliği

01.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı ile Baykar Teknoloji arasında havacılık ve savunma sanayi alanında faaliyet gösterecek Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılmasına yönelik Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar tarafından imzalanan protokole göre ilk kez okulda her bir öğrenci asgari ücret kadar burs alacak.

MEB ve Baykar’dan mesleki eğitimde iş birliği

İmza töreninde konuşan Bakan Özer, “Savunma sanayi hamlelerinin en itici gücü olan Baykar grubunun içerisinde bu büyümeyi sürdürülebilir kılmak için Baykar Milli Teknoloji Meslek Lisesi’nin kurulmasıyla ilgili çok önemli bir arefedeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Okul hakkında bilgi veren Özer, “Burada çok özellikleri olan bir meslek lisesi olacak. Birincisi, sınavla öğrenci alacak ama sadece sınavla öğrenci almayacak aynı zamanda sınavla yerleşen öğrenciler mülakattan geçecek. İkincisi hazırlık okulu olacak. 1 yıl İngilizce hazırlık okulu olacak. Baykar Grubu’ndaki uluslararası uzmanlar derslere girecek. Öğrenciler dışarıdan savunma sanayi ile ilgili beceri eğitimi almak için yer aramayacak, doğrudan burada beceri eğitimini alacak” diye konuştu.

Her öğrencinin en yüksek oranda bursla destekleneceğini kaydeden Özer, “Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı sistemi içerisinde asgari ücretle ilişkilendirilmiş burs alan bir okul türümüz yok. İlk kez bu okulumuzda, tüm öğrenciler, ki 50 öğrenci alacağız. Her öğrenci asgari ücret kadar burs alacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Geleceğimizin Hezarfenlerini, Vecihileri’

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise “Önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde faaliyete geçmesini planladığımız Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde özellikle havacılık ve uzay alanında ülkemizi yarınlara taşıyacak gençlerimizi geleceğimizin Hezarfenlerini ve Vecihi’lerini yetiştirmeyi hedefliyoruz. İstanbul’un ilk havacılık ve uzay alanındaki bu mesleki ve teknik liseyle de biz de Baykar olarak elimizden gelen tüm katkıyı sunarak, elimizden geleni yapacağız” dedi.