Eğitim Kara Veba Nasıl Bitti? Kara Veba Salgını Ne Kadar Sürdü?

Kara Veba Nasıl Bitti? Kara Veba Salgını Ne Kadar Sürdü?

14.05.2021 - 14:47 | Son Güncellenme:

Dünyada büyük etki uyandıran birçok salgın görülüyordu. Kara veba yaşanan salgın hastalıklarından biridir. Kara veba hastalığı milyonlarca kişinin ölümüne neden olmuş bir salgın hastalığıdır. Kara vebanın nasıl bittiği kişilerin merak ettiği önemli bir konudur. Kara veba nasıl bitti? Kara veba salgını ne kadar sürdü? Kara veba hakkında sizlere detaylı bilgiler derledik.

Kara Veba Nasıl Bitti Kara Veba Salgını Ne Kadar Sürdü

 Kara veba hastalığı çok eski zamanlarda yaşanması nedeniyle, tedavi seçenekleri bulunmuyordu. Yapılan temizlik önlemleriyle, kara veba sonlandırılmıştır.

Haberin Devamı

 Kara Veba Nasıl Bitti?

Dünyada etkisini gösteren kara veba herkes tarafından bilinir. Tüm dünya ülkelerine yayılan kara veba, bir enfeksiyon hastalığıdır. Gemilerde taşınan yükler nedeniyle tüm dünyaya ulaşan kara veba, milyonlarca insanın ölümüne neden olmuştur. Kara veba hastalığını araştıran bireyler, kara vebanın nasıl bittiğini öğrenmek için net bilgilere ulaşmak istiyor. Kara veba döneminde hastane şartları, günümüzdeki şartlarla eşit değildi.

Kara veba hastalığını önlemek için, tüm ülkeler temizlik önlemleri aldı. Gemilerde yer alan bakteriler, hastalığın daha çok yayılmasına neden olmuştur. Ülkeler gemilerde bulunan yükleri dezenfekte ederek, salgını durdurmak için hamle yapmıştır. Kara vebanın bitmesine neden olan herhangi bir aşı veya tedavi yöntemi uygulanmamıştır. Alınan temizlik önlemleriyle salgının yaygınlaşması yavaşlatışmış ve bir süre sonra ortadan kalkmıştır.

Haberin Devamı

Kara Veba Salgını Ne Kadar Sürdü?

Dünyayı etkisi altına alan kara veba, toplam 4 yıl sürmüştür. İlk olarak 1347 yılında ortaya çıkan kara veba, 4 yıl boyunca devam etmiştir ve etkisini arttırmıştır. Kara vebayı önlemek adına yapılan bazı çalışmalar bulunuyordu. Ülkeler yeni hastaneler kurarak, hastalığın yayılmasını önlemeyi hedefliyordu. Hastaneler dışında, tüm gelen yükler detaylı olarak temizleniyordu. Gemilerde yer alan fareler, hastalığın artmasında büyük etki gösteriyordu. Gemiler detaylı olarak temizlenerek, 4 yıl sonunda kara veba bitirilmiştir.

Yazarlar