Eğitim Apne Nedir, Neden Olur? Uyku Apnesi Nasıl Tedavi Edilir?

Apne Nedir, Neden Olur? Uyku Apnesi Nasıl Tedavi Edilir?

11.06.2021 - 01:34 | Son Güncellenme:

İnsanların yaşadığı bazı sağlık sorunları bulunuyor. Apne de, kişilerde görülebilecek bir sağlık sorunudur. Apne hastalığının tüm detayları kişilerce merak edilebiliyor. Özellikle apne hastalığına neden olan durumlar kişilerce detaylıca öğrenilmek istenebiliyor. Uyku apnesinin nasıl tedavi edileceği de araştırılan bir diğer konudur. Apne nedir, neden olur? Uyku apnesi nasıl tedavi edilir? Uyku apnesi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Apne Nedir, Neden Olur Uyku Apnesi Nasıl Tedavi Edilir

Apne, her insanın başına gelebilecek bir sağlık sorunudur. Kişilerin uyku sırasında solunumun durması, apne olarak değerlendirilir. Özellikle 1 saat içinde beşten fazla solunum durması, uyku apnesidir.

Apne Nedir, Neden Olur?

Apne hastalığı kişilerin yaşadığı bir sağlık sorunudur. Apne hastalığı, uyku sırasında kişilerin solunumunun geçici olarak durması durumudur. Apnenin oluşmasına neden olan birçok etken bulunuyor. Kişilerin aşırı kilolu olması, ilaç kullanımları, geniz eti, madde bağımlılığı ve üst solunum yollarında oluşan herhangi bir hastalık apneye neden olan durumlardır.

Uyku Apnesi Nasıl Tedavi Edilir?

Uyku apnesi tedavisinde, seviyelere göre farklı tedavi yöntemleri uygulanabiliyor. CPAP adına sahip bir cihaz ile kişilerin tedavi edilmesi mümkündür. Cihazda bulunan maske kişilere takılır ve hastalara hava verilir.