Eğitim Ana Dili İngilizce Olan (İngilizce Konuşulan Ülkeler) Hangileridir?

Ana Dili İngilizce Olan (İngilizce Konuşulan Ülkeler) Hangileridir?

20.10.2021 - 16:58 | Son Güncellenme:

İngilizce dünya genelinde en çok kullanılan dillerden biridir. Özellikle kullanım alanının genişliği bakımından önem taşıyan diller arasındadır. Bu bakımdan İngilizce konuşulan ülkeleri öğrenebilir ve bunun hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için ana dili İngilizce olan ülkeler hangileridir detaylarıyla derledik.

Ana Dili İngilizce Olan (İngilizce Konuşulan Ülkeler) Hangileridir

Resmi dil olarak konuşulan ülkeler haricinde İngilizce, en popüler ikinci dil konumundadır. İngilizce toplam 67 bağımsız ülkede ve 27 özerk ülkede resmi dil kabul edilmektedir. Dünyada en yaygın ve en sık konuşulan dil olan İngilizce, İngiliz Milletler Topluluğu'nun da kullanılan resmi dili olarak karşımıza çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 Ana Dili İngilizce Olan (İngilizce Konuşulan Ülkeler) Hangileridir?

 İngilizcenin yaygın olarak kullanıldığı iki ülkeden biri Birleşik Devletler diğeri de Birleşik Krallık'tır.

 İngilizce konuşulan bağımsız ülkeler: ABD, Avustralya, Birleşik Krallık, Belize, Bahamalar, Dominika, Filipinler, Gana, Fiji, Grenada, Güney Afrika, Hindistan, İrlanda, Kanada, Jamaika, Kamerun, Liberya, Kenya, Lesotho, Kiribati, Liberya, Madagaskar, Malta, Malavi, Namibya, Mikronezya, Pakistan, Papua Yeni Gine, Palau, Ruanda, Singapur, Sudan, Togo, Uganda, Yeni Zelanda ve Zimbabve bu ülkelerdendir.

 İngilizce konuşulan özerk olmayan ülkeler: Anguilla, ABD Virjin Adaları, Amerikan Samoası, Cayman Adaları, Britanya Virjin Adaları, Bermuda, Christmas Adası, Falkland Adaları, Cook Adaları, Guam, Hong Kong, Guernsey, Kuzey Mariana Adaları, Jersey, Monserrat, Man Adası, Niue, Kuzey Mariana Adaları, Niue, Turks ve Caicos Adaları, 

Haberin Devamı

 Tristan da Cunha, Norfolk Adası, Porto Riko, Pitcairn Adaları, Tokelau.