Ege Kuşadası esnafına pazar yeri müjdesi

Kuşadası esnafına pazar yeri müjdesi

24.03.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kuşadası’ndaki kapalı pazar yerinde bulunan alanların yeniden ihaleye çıkarılmayacağını söyleyen Belediye Başkanı Ömer Günel, “Esnafımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi.

Kuşadası esnafına pazar yeri müjdesi

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “kapalı pazar” yerindeki yer tahsislerinde yaşanan adaletsizliği çözmek için önemli bir karar aldı. Kapalı pazar yerindeki yönetim bakımından yaratılan adaletsiz durum ortadan kalkıncaya tahsisli alanların ihaleye çıkmayacağı müjdesini verdi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kapalı pazar yerinde yer tahsisleri pazar esnafımız açısından adaletsiz sonuçlar doğuruyor. Pazarcılık mantığına uygun olmayan sonuçlar ortaya çıkıyor ve bundan pazar esnafımız zarar görüyordu. Yöntem bakımından ortaya çıkan bu adaletsizlik giderilene kadar daha önce yer tahsisi yapılan yerleri yeniden ihaleye çıkartmayacağım. Dün olduğu gibi bugünde pazarcı esnafımızın yanında olmaya onları haklarını korumaya devam edeceğim” dedi. 

Haberin Devamı

Saat Kulesi modernleşecek

Günel, gün içerisinde Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ile Kuşadası Konyalılar Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Dernek üyelerine görevde olduğu 5 yılda kentte gerçekleştirilen hizmet ve yatırımlar hakkında bilgi veren Günel, bir sonraki hizmet döneminde Saat Kulesi Belediye İş Merkezi’ni yenileyerek modern bir görünüme kavuşturacaklarını söyledi. Günel, “Önümüzdeki dönemde Saat Kulesi Belediye İş Merkezi’ni de yenileyerek kent estetiğine uygun bir hale getireceğiz” dedi.