Dünya Ürküten keşif! 650'den fazla kafatası üst üste...

Ürküten keşif! 650'den fazla kafatası üst üste...

03.07.2017 - 09:43 | Son Güncellenme:

Meksika'nın başkenti Meksiko City'de arkeologlar büyük bir başarıya imza attı. Aztek İmparatorluğu döneminden kalma 650'den fazla kafatası bulundu. Kadın, erkek ve çocuklardan oluşan 650 kişinin kurban edilme ritüeli için öldürüldüğü belirtiliyor.

Ürküten keşif 650den fazla kafatası üst üste...

Meksika'da 14. ve 16. yüzyıllar arasında var olan Aztek İmparatorluğundan kalma inanılmaz bir keşif. Arkeologlar, bugünkü Meksiko City'nin merkezinde yer alan Aztek İmparatorluğu'nun başkenti olan Tenochtitlan'daki bir tapınakta 650'den fazla kafatası buldu.

Haberin Devamı

Kafataslarını inceleyen antropolojistler kafataslarının erkekler dışında kadın ve çocuklara da ait olduğunu açıkladı.

Başkent Meksiko City'nin merkezinde ortaya çıkan kafatasları Aztek İmparatorluğu ile ilgili bilim insanlarını yeni araştırmalar yapmaya yöneltti. Arkeologlar bulunan kafataslarının onbinlercesinin sadece ufak bir parçası olduğu görüşünde.

Adeta kafataslarından oluşan bir kule gibi görünen kafatası mezarındaki Aztekliler'in Tanrılar için kurban edildiği biliniyor.

Kafataslarından oluşan devasa yapınınsa düşmanların içine korku salmak ya da mahkumların gözünü korkutmak amacıyla yapıldığı düşünülüyor.