Dünya Son seçim anketleri dünyada manşet! Erdoğan dengeleri değiştirdi

Son seçim anketleri dünyada manşet! Erdoğan dengeleri değiştirdi

12.04.2023 - 11:41 | Son Güncellenme:

14 Mayıs'ta 'bıçak sırtı' bir yarışın beklendiğini yazan uluslararası medya, 'Sert konuşan Erdoğan, 'emperyalist' Batı'yı kınadı', 'Manifestoda ekonomi en üstte', 'Erdoğan'ı hafife almamak lazım' başlıkları attı.

Son seçim anketleri dünyada manşet Erdoğan dengeleri değiştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da ilan ettiği seçim beyannamesi, Almanya'dan Fransa'ya, İngiltere'den ABD'ye, Yunanistan'dan Katar'a dünyanın dört bir yanında yankı buldu.

Haberin Devamı

AFP: Sert konuşan Erdoğan, 'emperyalist' Batı'yı kınadı

Cumhurbaşkanı, Ankara'daki bir spor salonunu dolduran binlerce coşkulu destekçisi önünde ayrıntılı seçimleri kazanma planını açıkladı. Gelecek ayki parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimi bıçak sırtı, Erdoğan törende Türkiye'nin gücünü öne çıkardı.

BBC: Erdoğan, iktidarını sürdürmek için seçim yarışını başlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'deki liderliğini 20 yılın ötesine genişletmek istiyor, adaylar 14 Mayıs'taki seçimin ilk turunda oyların yarısını alamazsa yarış iki hafta sonrasına taşınacak. Erdoğan, altı muhalefet partisinin güçlerini birleştirmesiyle şimdiye kadarki en katı meydan okumayla yüz yüze. Türk seçmenler yıllardır kutuplaşmış haldeler ancak 69 yaşındaki Erdoğan daha önce hiç bu kadar baskı hissetmedi.

Şarkul Avsat: Erdoğan, enflasyonu düşürme sözü vererek seçim kampanyasını başlattı

Ekonomi yönetimi için uluslararası yatırımcıların saygı duyduğu Mehmet Şimşek ismi gündemde ancak seçim beyannamesi ortodoks politikalara geri dönüş için doğrudan bir referans sunmadı.

Haberin Devamı

Al Jazeera: Erdoğan'ın Türk seçimleri için manifestosunda ekonomi en üstte

Cumhurbaşkanı ve partisi, Türk lirasındaki düşüş ve yüksek enflasyonun ardından sandıkta meydan okumayla yüz yüze.

Kurier: Erdoğan'ı hafife almamak lazım

Muhaliflerin açık bir kanadı var ve 69 yaşındaki Cumhurbaşkanı seve seve baskı yapıyor:

"Birleşen muhalefetin gücünden gerçekten şüphe duymak gerekiyor. Üstelik yalnızca liderleri Kemal Kılıçdaroğlu 74 yaşında ve karizmadan yoksun olduğu için değil, aynı zamanda kurulabilecek en heterojen ittifak olduğu için: İçinde sosyal demokratlar da var, katı milliyetçiler ve hatta İslamcılar da. Onları birleştiren şey tek bir slogan: 'Erdoğan gitmeli!' ... Ancak Macaristan ya da İsrail’deki benzer tecrübelerin de gösterdiği üzere, yalnızca bir harç pek de birleştirici olmuyor."

Kathimerini: Erdoğan'ın seçim seferberliğinde enflasyonun indirilmesi ön sırada

Erdoğan, AKP'nin kurulduğu 2002'den bu yana en büyük siyasi meydan okumayla karşı karşıya. 

Sky News Avustralya: Erdoğan yeniden seçilme girişimini başlattı, konuşmasında 'küresel emperyalistler' ve 'darbe planlayıcıları'nı kınadı

Türkiye Cumhurbaşkanı 20 yıllık iktidarını bir dönem daha uzatmak istiyor, 14 Mayıs'taki seçimler bıçak sırtı ve iktidar partisi şimdiye kadarki en zor meydan okumayla yüzleşebilir.

L'orient-Le Jour: Erdoğan yeniden seçilirse 'güçlü Türkiye' sözü verdi

Depremin izlerinden arınmış 'güçlü' bir Türkiye: Yeniden seçilmek için kampanyası yürüten Türkiye Cumhurbaşkanı, partisinin beyannamesini Salı günü ilan etti.

Frankfurter Rundschau: Türkiye'de seçim kampanyası-Erdoğan gücünü korumak için yeni müttefik arayışında

İktidardaki Cumhurbaşkanı'nın kampanyası Salı günü başladı, kimlerle seçime gireceği de netlik kazandı.

Haberin Devamı

Ethnos: Ayasofya ve silahlanma Erdoğan için seçim öncesi bayrakları

Cumhurbaşkanı ve eşi Emine Erdoğan, mavi LED ışıklar ve AK Parti'nin imza logosunun yer aldığı göz kamaştırıcı sahnede boy gösterdi. Erdoğan, 90 dakikalık konuşmasında birçok vaat sıraladı.

Son seçim anketleri dünyada manşet Erdoğan dengeleri değiştirdi

Deutsche Welle: Türkiye Seçimleri-Erdoğan'ın müttefikleri kimler?

Türkiye'de parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılması planlanıyor ve anketler yakın bir yarışa işaret ediyor. Seçim kampanyası, Türkiye'nin siyasi manzarasını alt üst etme potansiyeline sahip.

Erdoğan, önce başbakan, ardından cumhurbaşkanı olarak görev yaptığı yirmi yıl boyunca ülkeyi kendisinden önceki hiçbir siyasetçinin yapamadığı biçimde şekillendirdi. Yanı sıra Erdoğan mükemmel bir taktisyen olmaya devam ediyor: 2002'den beri girdiği hiçbir seçimi kaybetmedi, kitlesel protestoları yatıştırırken 2016'da bir darbe girişimini bastırdı. 69 yaşındaki lider, kısa bir süre önce kendi ittifakı olan Cumhur İttifakı için çeşitli partilerden destek alarak yarışta terazinin dengelerini değiştirdi.

El Monitor: Türkiye lideri Erdoğan parti tabanına vaatlerini duyurdu

Cumhurbaşkanı ekonomik krizden çıkış sözü verdi ve Mayıs seçimleri öncesinde yaşam standartlarını iyileştirmeyi vaat etti.

Haberin Devamı

Bloomberg: Erdoğan'ın 'ekonomik manifestosu'nda seçim sonrasına ilişkin birkaç ipucu var

Cumhurbaşkanı'nın iktidardaki partisi tarafından Salı günü açıklanan seçim beyannamesi, önceki yıllarda zaten verilmiş olan ekonomik vaatleri büyük ölçüde tekrarladı ancak politikaların gelecek ay yapılacak olan önemli seçimlerden sonra nasıl şekilleneceği konusunda netlik sağlamadı.

Son seçim anketleri dünyada manşet Erdoğan dengeleri değiştirdi

Kreiszeitung: Erdoğan vatandaşlarına rahatlama sözü verdi

Daha yüksek maaşlar, daha düşük enflasyon ve vergi indirimleri... Türkiye Cumhurbaşkanı, yeniden seçilme mücadelesinde çok sayıda vaatte bulundu.

Skai: Erdoğan seçim kampanyasını başlattı-Enflasyonu düşürmeye söz verdi

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri 14 Mayıs'ta aynı gün gerçekleşecek, son anketler Erdoğan ve Kılıçdaroğlu dışındaki adayların yüzde 7 oy aldığını gösteriyor.

Le Point: Putin, seçimlerden önce Erdoğan için kampanya yürütüyor

Rusya lideri, nükleer santralin açılışını yapmak için 27 Nisan'da Türkiye'yi ziyaret ederek, seçimlerden önce Türk lidere destek verebilir.