Dünya Son dakika: Sağlık sorunları ile mücadele ettiği iddia ediliyordu! Kraliçe Elizabeth Şükran Günü'ne katılmayacak

Son dakika: Sağlık sorunları ile mücadele ettiği iddia ediliyordu! Kraliçe Elizabeth Şükran Günü'ne katılmayacak

02.06.2022 - 22:03 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Buckingham Sarayı, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in, tahttaki 70’inci yılı nedeniyle yarın St Paul Katedrali'nde düzenlenecek olan Şükran Günü ayinine katılmayacağını duyurdu.

Son dakika: Sağlık sorunları ile mücadele ettiği iddia ediliyordu Kraliçe Elizabeth Şükran Gününe katılmayacak

Buckingham Sarayı, İngiltere Kraliçesi II Elizabeth'in tahttaki 70'inci yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Platin Jubile etkinliğinin devamı olarak, yarın St Paul Katedrali'nde gerçekleşmesi planlanan Şükran Günü ayinine katılım sağlayamayacağını duyurdu.

Buckingham Sarayı'nda askeri geçit töreni ile başlayan kutlamalara Buckingham Sarayı'ndaki balkona çıkarak katılan Kraliçe'nin törenden sonra rahatsızlandığı belirtildi. Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamada, "Yarın ki St Paul Katedrali'ndeki Ulusal Şükran Günü Ayini'ne katılmak için gerekli yolculuk ve faaliyeti dikkate alan Majesteleri, büyük bir isteksizlikle katılmamaya karar verdi" ifadeleri kullanılarak, "Kraliçe, bu gece Windsor Kalesi'nde yapılacak olan aydınlatma etkinliğine katılmayı heyecanla bekliyor ve bugünü unutulmaz bir hale getiren herkese teşekkür ediyor" denildi.

Saraydan bir sözcü ise basına yaptığı açıklamada, "Kraliçe bugünkü geçit töreninden ve uçuştan keyif aldı, ancak biraz rahatsızlık yaşadı" dedi.

Haberin Devamı

KUTLAMALAR PAZAR GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

Öte yandan kraliyet ailesinin diğer üyeleriyle Buckingham Sarayı'nın balkonunda görünen Kraliçe Elizabeth'in tahttaki 70'inci yılına özel olarak düzenlenen kutlamaların pazar gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Buckingham Sarayı'nda askeri geçit töreni ve Kraliyet Hava Kuvvetlerinin uçuş gösterisinin ardından, yerel saatle 21.45 civarında Birleşik Krallık genelinde bin 500'den fazla aydınlatma etkinliği yapılması planlanıyor. Etkinlik İngiltere monarşisinde yıl dönümü, taç giyme gibi sembolik dönemlerde düzenlenen bir gelenek olarak sürdürülüyor.

Son dakika: Sağlık sorunları ile mücadele ettiği iddia ediliyordu Kraliçe Elizabeth Şükran Gününe katılmayacak

TÜM BİRLEŞİK KRALLIK TOPRAKLARI FENERLERLE AYDINLATILDI

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in tahttaki 70'inci yıldönümü için düzenlenen Platin Jubile kutlamaları dolayısıyla tüm Birleşik Krallık toprakları fenerle aydınlatıldı. Kanal Adaları ve Man Adası da dahil olmak Birleşik Krallık denizaşırı toprakları ve İngiliz Milletler Topluluğu (Commonwealth) ülkeleri genelinde yaklaşık 3 bin 500'den fazla fener aydınlatması yapıldı.

Haberin Devamı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth etkinliğe Windsor Kalesi'nden katıldı. Kraliçe yerel saatle 21:45 civarında Windsor Kalesinde aydınlatma yaptı. Kraliçe'nin Windsor Kalesi'nde katıldığı aydınlatma etkinliğinde jubile fenerini yakması için İngiliz Milletler Topluluğu ülkelerini gösteren dünya şeklindeki bir sembolik küre kullanıldı. Kraliçenin torunu Cambridge Dükü Prens William ise Buckingham Sarayı'nda Platin Jubile fenerini yaktı. Ardından kutlamalara özel olarak ses sanatçısı Gregory Porter tarafından "A Life Lived with Grace" adlı şarkı seslendirildi.

Son dakika: Sağlık sorunları ile mücadele ettiği iddia ediliyordu Kraliçe Elizabeth Şükran Gününe katılmayacak

İlk olarak Buckingham Sarayı'nda düzenlenen askeri geçit töreni ile başlayan Platin Jubile kutlamalarında Kraliçe balkonda görülmüştü. Bu akşam ise Windsor kalesinde aydınlatma törenine katılan Kraliçe, bastonla yürürken görüldü. Öte yandan Buckingham Sarayı 96 yaşındaki Kraliçenin, kutlamaların devamı olarak yarın St Paul Katedrali'nde gerçekleşmesi planlanan Şükran Günü ayini etkinliğine katılmayacağını bildirdi.

Platin Jubile resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre, bir zamanlar iletişim aracı olarak kullanılan fener aydınlatması, İngiltere için özel kutlamaların bir sembolü haline geldiği ve genellikle açık hava kutlamalarında kullanıldığı belirtildi. Ayrıca açıklamada daha önce 1897'de Kraliçe Victoria'nın Elmas Jübile'sini kutlamak için de fenerler yakıldığı aktarıldı.

Haberin Devamı

UZUN ZAMANDIR SAĞLIK SORUNLARIYLA MÜCADELE EDİYOR!

Uzun zamandır yaşadığı hareketlilik sorunları nedeniyle etkinliklere katılmayan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, başkent Londra'nın batısındaki bir çiçek fuarını ziyaret etmişti. Kraliyet Bahçıvanlık Derneği'nin Chelsea Flower Show fuarını ziyaret eden 96 yaşındaki kraliçe, etkinlikte bir araba içinde dolaştırıldı. Buckingham Sarayı ise, "Kraliçenin rahatı için düzenlemeler yapıldı" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Son dakika: Sağlık sorunları ile mücadele ettiği iddia ediliyordu Kraliçe Elizabeth Şükran Gününe katılmayacak

Buggy olarak adlandırılan hafif araba ile çiçek fuarını dolaşan Kraliçe Elizabeth fuardaki yaklaşık 10 farklı bahçeyi gezerken, kraliyet ailesinin diğer üyeleri de fuarı salı günü halka açılışından önce kraliçeyle ziyaret etmişti.