Dünya Polislere kanlı pusu! 'ABD'de son 30 yılın en trajik olayı'

Polislere kanlı pusu! 'ABD'de son 30 yılın en trajik olayı'

30.04.2024 - 09:35 | Son Güncellenme:

ABD'de arama yapmak için gittikleri evde silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü hayatını kaybetti, 4'ü de yaralandı.

Polislere kanlı pusu ABDde son 30 yılın en trajik olayı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Carolina eyaletinde son günlerin en akılalmaz olaylarından biri kayda geçti. Yetkililer, aralarında bir ABD şerif yardımcısının da bulunduğu polislerin bölgedeki bir evde hakkında tutuklama emri olan bir şüpheliyi gözaltına almak için gittiklerini ancak söz konusu şahsın evde polislere pusu kurduğunu ve iki taraf arasında çatışma çıktığını ifade etti. Saldırganın kimliği ise güvenlik gerekçesiyle açıklanmadı.

Haberin Devamı

Çıkan çatışmada dört ABD polisi hayatını kaybederken Charlotte-Mecklenburg Polis Şefi Johnny Jennings gelişmeyi 32 yıllık kolluk kuvvetleri kariyeri boyunca karıştığı "en trajik olay" olarak nitelendirdi.

Polislere kanlı pusu ABDde son 30 yılın en trajik olayı

DESTEK EKİP GELDİ, VURDULAR

Çatışma sonrası bölgeye gelen destek ekipler ise söz konusu saldırganla çatışmaya başladı ve kısa süre sonra saldırgan vurularak etkisiz hale getirildi. CNN International'e konuşan bir yetkili, yaşamını yitiren polislerin uzun yıllardır görev yaptığını belirterek tecrübeli olduklarını ve arkalarında eşlerini ve çocuklarını bıraktıklarını kaydetti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden ise polisleri 'kahramanlar' olarak nitelendirdi ve şöyle dedi:

"Onlar bizi korumak için en büyük fedakarlığı yapan, tehlikeye atılan kahramanlar. Sevdiklerinin yaslarını paylaşıyor, yaralı polislerimiz için ise dua edeceğiz"

Polislere kanlı pusu ABDde son 30 yılın en trajik olayı

"KALPLERİMİZDE AĞIR BİR YÜK VAR"

ABD Polis Teşkilatı X üzerinden yayınladığı yazıda trajik olayla ilgili "Bu gece Charlotte, NC'de meydana gelen korkunç silahlı saldırının paramparça ettiği hayatlar nedeniyle kalplerimizin üzerinde ağır bir yük bulunuyor. Polislerimiz yaslarını tutacağız ve ailelerinin acısını paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Polislere kanlı pusu ABDde son 30 yılın en trajik olayı