Dünya Nike'nin üst düzey yöneticisi, 56 yıl önceki cinayeti itiraf etti!

Nike'nin üst düzey yöneticisi, 56 yıl önceki cinayeti itiraf etti!

16.10.2021 - 15:04 | Son Güncellenme:

Larry Miller, arkadaşının bıçaklanarak öldürülmesi üzerine rakip çete üyesini vurarak öldürdüğünü söyledi.

Nikenin üst düzey yöneticisi, 56 yıl önceki cinayeti itiraf etti

Derleyen: Nazlı Erdol - Dünya, Nike'ın üst düzey yöneticisi Larry Miller'ın itirafıyla şoka girdi. Miller, arkadaşının bıçaklanarak öldürülmesi üzerine rakip çete üyesini vurarak öldürdüğünü söyledi. Miller, 1965 yılında çete üyesiyken, 18 yaşındaki masum bir çocuğu öldürdüğünü açıkladı. 72 yaşındaki Larry Miller, Çarşamba günü Sports Illustrated'a verdiği bir röportajda dünyanın konuştuğu itirafı yaptı. Nike'ın ünlü Jordan markasının başkanı ve NBA'deki Portland Trailblazers takımının eski başkanı olan Miller, korkunç suçu henüz 16 yaşındayken işlediğini ve 18 yaşındaki genci vurarak öldürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

İNTİKAM CİNAYETİ

Philly's Cedar Avenue çetesinin bir üyesiyken, Edward White'ı öldürerek vurduktan sonra hapis yattığını açıkladı. Miller, arkadaşlarından birinin, rakip çete üyesi tarafından ölümcül şekilde bıçaklanmasının ardından sarhoş bir şekilde ve intikam almak için sokaklara döküldüğünü söyledi.

Miller, öldürdüğü White'ı tanımıyordu, ancak yakın bir arkadaşı ve çete üyesinin öldürülmesinin intikamını almak istedi ve gördüğü ilk kişiyi vurup öldürdüğünü söyledi.

CİNAYET SİLAHINI KIZ ARKADAŞINDAN ALDI

White, Larry Miller'ı kışkırtacak hiçbir şey yapmadı ve başka bir çetenin üyesi olduğuna dair hiçbir ipucu da yok. Miller, onu kız arkadaşından aldığı 38'lik bir mermiyle vurduktan sonra olay yerinde hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Miller, işlediği suçu anlatırken, "Zihnim bulanmıştı. Olay oturmaya başladığında, 'Ah, kahretsin, ne yaptım ben?' falan dedim. Yaptığım şeyin gerçek etkisini anlamam yıllar aldı." ifadelerini kullandı.

Miller, onu seven, koruyup kollayan bir aileden geldiğini, derslerinin de her zaman iyi olduğunu söyledi. Ancak insanların kendisine daha fazla 'saygı duymasını' istediğine karar verdikten sonra 13 yaşında "raydan çıktığını" itiraf etti.

CEO John Donahue, "Larry Miller, Nike tarihinde etkili bir rol oynadı ve Nike ailesinin sevilen bir üyesi. Onun hikayesi, insan ruhunun direncinin, aziminin ve gücünün bir örneği" ifadelerini kullandı.

"YILLARCA BUNDAN KAÇTIM"

Miller, suç geçmişi hakkında konuşma kararını almanın "gerçekten zor" olduğunu söyledi ve bunu basketbol efsanesi Michael Jordan, NBA Komiseri Adam Silver gibi arkadaşlarından sakladığını belirtti. Miller "Yıllarca bundan kaçtım. Saklamaya çalıştım" diyerek insanların bunu öğrenmemesi için elinden geleni yaptığını söyledi. 

SABIKASI YÜZÜNDEN İŞİ ALAMADI

Parmaklıklar ardındayken Temple Üniversitesi'nden muhasebe diploması almayı başaran Miller, özgürlüğünü geri kazandıktan sonra prestijli muhasebe firması Arthur Andersen'de iş aradı. Miller, pozisyon için yaptığı son mülakatta geçmişinin ayrıntılarının işi alamamasına neden olduğunu söyledi. Miller o anda hikayesini bir daha asla paylaşmamaya karar verdiğini söyledi. Miller, bir iş başvurusunda asla yalan söylemediğini iddia etse de, özellikle kariyeri ilerledikçe korku içinde yaşadığını ve sürekli ilgi odağı olduğunu da söyledi.

Haberin Devamı

Kendi kendine, "Bunu bir daha asla paylaşmayacağım" demiş. Miller, basamakları tırmanarak 1997'de Nike Basketball'un başkan yardımcısı ve 1999'da Jordan markasının başkanı oldu. Miller, 2006'da Trail Blazers'ın başkanı olarak işe alındı, ardından 2012'de Jordan markasının başkanlığına geri döndü.

Nikenin üst düzey yöneticisi, 56 yıl önceki cinayeti itiraf etti

72 yaşındaki Miller, gelecek yıl çıkması planlanan kitabı Jump: My Secret Journey From the Streets to the Boardroom basılmadan önce geçmişi hakkında açıklamalarda bulundu. Miller, sırrını anlattığında Jordan'ın da Silver'ın da ona destek olduğunu söyledi.

"Beni özgür bıraktı. Şimdi kendim olma özgürlüğüne sahip olduğumu hissediyorum."