Dünya Martılar insanları taklit ediyormuş

Martılar insanları taklit ediyormuş

25.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiliz bilim insanları, martıların ne yediğini, insanlara bakarak seçtiğini ortaya çıkardı.

Martılar insanları taklit ediyormuş

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Araştırmacılar, martıların ne yediklerini insanları izleyerek seçtiğini tespit etti. İngiltere’de Sussex Üniversitesi’nden araştırmacıların Brighton kentinde yürüttüğü çalışmada, martıların ne yediğini insanları izleyerek seçtiğini ve hangi yemek artıklarının avlanmaya değer olduğunu anlayabildiği belirlendi.

Haberin Devamı

Araştırmanın başındaki biyolog Franziska Feist, martıların çok yakın zamanda şehirleştiği göz önüne alındığında, bu yeteneğin martıların genel zekâsı ve davranış esnekliğinden geldiğini belirtti.

Feist, yetişkin martıların insanların davranışlarına dikkat ettiğini ve bunu kendi yiyecek arama seçimlerine uyguladıklarını gösterdiklerini söyledi. Söz konusu çalışmada, araştırmacı ekip, yeşil ve mavi cips paketlerini Brighton sahilinde martıların yakınına koydu. Kimse cipsleri yemediğinde martıların paketlere dokunmadığı, sadece 5’te 1’inden azının paketlere yaklaştığı görüldü. Ancak araştırma ekibi cips yemeye başlayınca, martıların yüzde 95’inin araştırmacıların yediği renkteki paketi gagalamaya başladığı görüldü. Ekip, insanlara martıları beslemeyin yazılı işaret koymanın bir anlamı kalmadığını belirtirken, martıların bizim ne yediğimizi gözlemlediğini söyledi.

Haberin Devamı

"UYUŞTURUCU ÇALIP PSİKOPATLAŞIYORLAR"

İngiliz medyasına yansıyan haberlere göre, son dönemde ülkenin sahil kesimindeki martılar bonzai adlı uyuşturucu çalıyor, bu uyuşturucuyu yiyerek psikopata dönüşüyor. Uyuşturucu bağımlısı martıların saldırılarının, Hastings, Doğu Sussex, Margate, Kent ve Clacton-on-Sea ile Essex kentlerindeki tatil yerlerinden, hatta Londra, Leeds, Manchester ve Liverpool gibi şehirlerden bildirildiği aktarıldı.

Bu bölgelerdeki vatandaşlar, martıların bonzai çaldıktan sonra delirdiği, yayaları hedef alarak hızla onlara doğru uçtuğu, daha sonra yerde kaldığını da söyledi.