Dünya Kaza sonrası can pazarı! Katil arılar 6 kişiyi olay yerinde öldürdü

Kaza sonrası can pazarı! Katil arılar 6 kişiyi olay yerinde öldürdü

09.05.2023 - 12:12 | Son Güncellenme:

Nikaragua'da yaşanan trafik kazasında 60 kişiyi taşıyan bir otobüs kaza yaptı. Kaza sonrası bataklık arıları tarafından saldırıya uğrayan yaralılar dehşeti yaşadı.

Kaza sonrası can pazarı Katil arılar 6 kişiyi olay yerinde öldürdü

Orta Amerika ülkesi olan Nikaragua'da son günlerin en ilginç olaylarından biri kayıtlara geçti. Söz konusu olayın detayları ise dünya medyasında ses getirdi.

Haberin Devamı

Yerel basında çıkan 60 kişiyi taşıyan otobüs bir trafik kazasına karıştı. İlk raporlar, 22 yaşındaki sürücünün mekanik arızalar nedeniyle aracının kontrolünü kaybettiğine işaret etse de, kazanın nedeniyle ilgili soruşturma sürüyor. Kaza sonrası olay yerine birçok sağlık ve polis ekibi sevk edilirken, bataklık arıları da bölgeye akın etti.

6 KİŞİ CAN VERDİ

Yerel basında çıkan haberlere göre, anne ve sekiz yaşındaki kızı da dahil olmak üzere altı kişi, trafik kazasının ardından katil arıların saldırısına uğradıktan sonra öldü.

Kaza mahalline en yakın şehir olan Jinotega'daki Victoria Mota Hastanesinde dört yaşındaki bir erkek çocuğunun durumunun ciddi olduğu söyleniyor. Yaralıların fotoğrafları, kurbanların üst vücutlarının her yerinde düzinelerce kırmızı leke olduğunu gösteriyordu.

Haberin Devamı

Kaza sonrası can pazarı Katil arılar 6 kişiyi olay yerinde öldürdü

DİKKAT ÇEKEN AFRİKA DETAYI

Halk arasında 'katil arı' olarak da bilinen 'Afrikalaştırılmış' bal arıları, batı bal arısının bir melez türüdür. Normal bir arıdan daha hızlı tepki veren 'Afrikalaştırılmış' arılar genellikle kurbanlarını daha uzak mesafelere kadar kovalayabilir.

Kaza sonrası can pazarı Katil arılar 6 kişiyi olay yerinde öldürdü

İNSAN HAYVAN FARK ETMEDEN SALDIRIYORLAR

Avrupa bal arılarından 10 kat daha sokma girişiminde bulunan arılar şimdiye kadar 1000 kişinin ölümüne neden oldu. 1950'lerde Brezilya'ya getirilip karantinadan kaçtıktan sonra Güney ve Kuzey Amerika'ya yayılan böcekler, saldırdıkları atların ve diğer hayvanların ölümlerinden de sorumlu tutuldu.