Dünya İngiltere'de cami ve Müslümanlara ait iş yerlerine saldıran zanlıya ırkçılık suçlaması

İngiltere'de cami ve Müslümanlara ait iş yerlerine saldıran zanlıya ırkçılık suçlaması

17.05.2024 - 12:25 | Son Güncellenme:

İngiltere'de hükümet, Müslümanlara ait ibadethane, okul ve toplum merkezlerinin güvenliği için gelecek 4 yılda 117 milyon sterlinlik fon sağlayacak.

İngilterede cami ve Müslümanlara ait iş yerlerine saldıran zanlıya ırkçılık suçlaması

İngiltere'de polis, ekim ve kasım aylarında başkent Londra'daki bir cami ve bazı işyerlerinin yanı sıra Filistin için çalışmalar yürüten bir ofiste yaşanan Müslüman karşıtı olaylar sonrası Jonathan Katan isimli bir şahsa birden fazla 'ırkçı suçlama' yöneltti.

Haberin Devamı

Polis, Katan'ın 16 Ekim ve 18 Kasım tarihleri arasında 11 farklı yere kırmızı boya atmasının ardından kasım ayında tutuklandığını bildirdi. Metropolitan Polisi'nden yapılan açıklamada, Londra'nın batısındaki Ealing'de ikamet eden 61 yaşındaki Katan'ın 11 kez ırk ayrımcılığı içerikli ağırlaştırılmış mülkiyet hasarı ve yanı sıra yine iki ayrı nefret suçuyla suçlandığı belirtildi.

'Irkçılık' ve 'nefret suçlarıyla' ilgili başlıklarla yargılanacak şahsın cuma günü Uxbridge Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılması bekleniyor. Başkomiser Sean Wilson, "Bu (dava) toplumlarımızdan herhangi birine yönelik nefret suçu iddialarını ne kadar ciddiye aldığımızı gösteriyor." açıklamasında bulundu.

İngiltere hükümeti, mart ayında yaptığı açıklamada, Müslümanlara ait ibadethane, okul ve toplum merkezlerinin güvenliği için gelecek 4 yılda 117 milyon sterlinlik fon sağlanacağını duyurmuştu. İçişleri Bakanlığı da, Müslümanların yanı sıra Yahudilere ait kurumların güvenliği için de yine gelecek 4 yılda 70 milyon sterlinlik fon sağlanacağını bildirmişti.

Haberin Devamı

Bakanlık, İngiltere'deki Müslüman nüfusun, Yahudi nüfusundan 14 kat daha fazla olduğu bilgisini vermişti. Hükümetin sağlayacağı fon, Müslümanlara ait kurumlara güvenlik kamerası, alarm sistemleri ve parmaklık sistemleri gibi güvenlik teknolojilerinin montajında kullanılacak.