Dünya İkinci karşı taarruz başladı! İlk günden yüzlerce ölü

İkinci karşı taarruz başladı! İlk günden yüzlerce ölü

28.07.2023 - 12:02 | Son Güncellenme:

Aylardır devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde Kiev, ikinci defa karşı saldırıya geçti. İlk günden yüzlerce ölünün olduğu çatışmalarda 6 bölgede kaos hakim.

İkinci karşı taarruz başladı İlk günden yüzlerce ölü

ABD Hava Kuvvetleri askerinin Pentagon'dan sızdırdığı gizli bilgilerde Ukrayna'nın bahar bitmeden Rusya'ya yönelik bir karşı saldırı yapacağı yazıyordu. Aylardır beklenen saldırı bahar bittikten sonra Haziran ayının ilk haftası başladı. Zelenskiy, 'Karşı saldırı ve savunma eylemleri gerçekleşiyor' dedi, ancak karşı taarruzun hangi aşamada olduğu hakkında detay vermeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

HAZİRAN AYINDA HÜSRAN

O dönem Bakhmut, Orikhiv, Shebekino gibi ülkenin doğusuna yönelik gerçekleştirilen saldırı Ukrayna'nın beklediği gibi gitmedi. Ukrayna ordusu Rusların savunma hattını kıramadı ve taktik değiştirdi. Bu dakikadan sonra Ukrayna, sabotaj saldırıları ile Rusları yıldırmaya çalıştı, Kerç köprüsü vuruldu, birçok yakıt deposu ise imha edildi.

RESMEN DUYURDULAR: İKİNCİ SALDIRI

Dün ABD basını ve yetkililer Ukrayna'nın güneydoğusunda ikinci bir taarruza başladığını duyurdu. Rus devlet haber ajansı TASS'ın bildirdiğine göre, Rusya Savunma Bakanlığı, birliklerinin Bakhmut yakınlarındaki Klishchiivka köyü çevresinde ve Zaporizhzhia bölgesindeki Ukrayna saldırılarını önledi.

Ancak Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Maliar, Telegram kanalında Ukrayna kuvvetlerinin doğuda Bakhmut yakınlarında 'kademeli olarak ilerlediğini' belirtti.

Haberin Devamı

İkinci karşı taarruz başladı İlk günden yüzlerce ölü

BAKHMUT

Ukrayna kuvvetleri, Mayıs ayında Rus birlikleri tarafından ele geçirilen şehrin güneybatısındaki Bila Hora-Andriivka ve Bila Hora-Kurdyumivka hatları boyunca kazanımlar elde etti. Geçen hafta Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Kiev savaşçılarının bölgede stratejik Klishchiivka köyünün dışındaki önemli bir mevzi de dahil olmak üzere 1,5 mil kareden fazla alanı özgürleştirdiğini bildirdi.

İkinci karşı taarruz başladı İlk günden yüzlerce ölü

TAVRIA

Kırım'ı Rusya'ya bağlayan Kerç Köprüsü'ne yakın olan Tavria'da Ukrayna kuvvetleri adım adım ilerliyor. Kaynaklardan edinilen bilgilerde bu bölgede Ukrayna 27'den fazla saldırı düzenledi ve Rus kuvvetlerini bir nebze geri çekilmesine neden oldu.

ZAPORİJYA

Avrupa'nın en büyük nükleer santralinin bulunduğu kentte yoğun çatışmalar yaşanıyor. ABD basınına göre Ukrayna 'Tokmak' kasabasındaki bir Rus üssüne başarılı bir füze saldırısı başlattı ve 200 kadar asker ve kasaba komutanını öldürdü.

İkinci karşı taarruz başladı İlk günden yüzlerce ölü

BERDYANSK VE MELİTOPOL

Ukrayna ordusu Melitopol'de cephe hattını 8 kilometre kadar ileri taşımayı başardı. Karadeniz'deki önemli bir liman kenti olan Berdyansk'a yönelik düzenlenen bir Storm Shadow füze saldırısı, aralarında öldürülen yüksek rütbeli bir generalin de bulunduğu Rus askeri komutanlarının kaldığı bir oteli yerle bir etti.

İkinci karşı taarruz başladı İlk günden yüzlerce ölü

BELGOROD

Kiev kuvvetleri Rusya'nın Ukrayna sınırında olan kentini bombalarken, Ukrayna yanlısı Rus isyancılarda şehre baskınlar düzenledi. Şehirde yaşayan binlerce kişi Kremlin tarafından tahliye edildi. Rus isyancılar ise Kırım'ın alınmasının ana hedefleri olduğunu söyledi.