Dünya 'Dahi' lakaplı ünlü modacının sonu! Ölüm nedeni...

'Dahi' lakaplı ünlü modacının sonu! Ölüm nedeni...

27.01.2022 - 06:12 | Son Güncellenme:

Adını moda dünyasına altın harflerle yazdıran ikonik tasarımcı Thierry Mugler, 73 yaşında hayatını kaybetti. Yaşadığı süre boyunca dünyaca ünlü yıldızların arkasındaki dev isim olarak anıldı, onun tasarladığı kıyafetleri giyenler ise yaşadıkları anları hiç unutamadı. İşte ölümüyle modaseverleri derinden yaralayan 'moda dehası'nın ardında bıraktıkları...

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr – Dünyaca ünlü yıldızların kostümlerini tasarlayan ve tasarladığı kıyafetlere damgasını vuran Thierry Mugler, 73 yaşında yaşama veda etti. Binlerce kişinin güzel paylaşımlarla uğurladığı Thierry Mugler ardında ise sanat dolu bir yaşam bıraktı.

Haberin Devamı

Dahi lakaplı ünlü modacının sonu Ölüm nedeni...

'CESUR DEHA'

Thierry Mugler Beyonce, Kim Kardashian, Diana Ross gibi dünyaca ünlü isimlerin özel gecelerine tasarımlarıyla imza atan bir isim. Kim Kardashian'ın çok konuşulan ıslak görünümlü 'Met Gala' elbisesinden Beyonce'nin altın rengi elbisesi ve Diana Ross'un ikonik şeffaf takımına kadar tüm unutulmaz elbiselerin ardındaki cesur deha Thierry Mugler'dı.

Dahi lakaplı ünlü modacının sonu Ölüm nedeni...

'HUZUR İÇİNDE YATSIN'

Moda dünyasının bu acı kaybından sonra şarkıcı Beyonce başta olmak üzere hayatına dokunduğu herkes ondan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Beyonce, "Huzur içinde yatsın" mesajıyla Mugler'ın bir resmini yayınladı. Diana Ross, Mugler'ın tasarladığı transparan elbiseyle çekilmiş bir fotoğrafını "Seni özleyeceğim Thierry Mugler" notuyla paylaştı.

Haberin Devamı

Dahi lakaplı ünlü modacının sonu Ölüm nedeni...

BASAMAKLARI BİR BİR TIRMANDI

1948 yılında Fransa'nın Strosbourg kentinde dünyaya gelen Thierry Mugler, çok küçük yaşlardan beri çizim yapmayı seviyordu. Hatta onun bu çizim aşkı okul hayatında bazı başarısızlıklar yaşamasına sebep oldu. Sanatla iç içe olan Mugler, ilkokul çağına geldiğinde klasik dansla ilgilenmeye başladı. 14 yaşına geldiğinde ise dansçı olarak Rhin Operası'na girdi. Aynı dönemde Strasbourg Dekoratif Sanatlar Okulu'nda iç tasarım eğitimi almaya başladı. Bu yoğun tempolu yıllarından sonra Thierry Mugler, 1966'da Paris'e taşındı. 1973 yılında ise kendi markası olan Mugler'ı kurdu.

Mugler, Andy Warhol gibi önemli isimlerle bir arada çalışarak şöhret basamaklarını bir bir tırmandı ve yeteneğini konuşturmak için kendi dünyasını kurdu. Hatta bu yükselişiyle ilgili şunları dile getirmişti: "Ne yapmak istediğimden emin değildim ama moda eskizlerimi gösterir göstermez Paris'te benim için her şey çok hızlı başladı."

Dahi lakaplı ünlü modacının sonu Ölüm nedeni...

KOZMETİK SEKTÖRÜNE DE GİRDİ

Yıllarca yaptığı cesur ve gösterişli tasarımlarla adını zirvede tutmayı başaran Mugler, modanın yanı sıra kozmetik sektöründe de bir yer edindi. 1990'ların sonunda en çok satan 'Angel' adını verdiği parfümüyle de adından oldukça bahsettirdi.

Markanın yüzü olan Supermodel Jerry Hall onunla ilgili, "Zamansız ve zamanının ötesindeydi. Cinsiyet akışkanlığı hakkında her şeyi biliyordu. Kıyafetleri 70'lerin sonu ile 80'lerin başındaki sıcaklığı ve cinselliği yansıtıyordu" dedi.

Haberin Devamı

Dahi lakaplı ünlü modacının sonu Ölüm nedeni...

YILLAR İÇİNDE YARATICILIĞI SON BULMADI

Markasını büyüten Mugler, 2000'li yıllarda ödül törenlerinin bir numaralı tasarımcısı haline geldi. Onun tasarladığı kıyafetleri giyenler adeta sihirli bir tasarım giyiyormuş gibi hissediyor, katıldıkları törenlerden ödül almadan dönmüyordu. Yıllar içerisinde de bu yaratıcılık hiç son bulmadı.

Dahi lakaplı ünlü modacının sonu Ölüm nedeni...

MODA'DAN EMEKLİ OLDU

Mugler 2002'de modadan emekli olmaya karar verdi. Artık koku ve kostüm tasarımına odaklanmak için geri çekildiğini hatta isim olarak da doğum adı olan Manfred'e geri döndüğünü herkese duyurdu. Artık daha sakin bir yaşam hayal eden Mugler, aldığı bu karardan sonra kendine odaklandı ve plastik cerrahi, vücut geliştirme yoluyla radikal fiziksel dönüşümler yaşadığı bir döneme girdi.

Dahi lakaplı ünlü modacının sonu Ölüm nedeni...

TALİHSİZLİKLER PEŞİNİ BIRAKMADI

Mugler başarı dolu hayatında bazı talihsiz olaylar yaşadı. Büyük kazalar geçiren Mugler, bu kazalardan fiziksel olarak ciddi zararlar gördü. Gençlik yıllarında ve ölmeden önce çekilmiş fotoğraflarına bakanlar, bu değişikliklerden birinin yüzünde olduğunu görebilir. Ünlü modacı yıllar önce verdiği bir röportajda burnunun şeklini tamamen bozan bir araba kazası ve bacağına ciddi şekilde zarar veren bir motosiklet kazası geçirdiğini, tüm bunların yanı sıra yine yüzünde ağır hasarlar yaratan bir spor salonu kazası yaşadığını söylemişti.

Haberin Devamı

Dahi lakaplı ünlü modacının sonu Ölüm nedeni...

'BİR SAVAŞÇI OLMAK İSTEDİM'

Yaşadığı bu kazalardan sonra doktorlardan aynı anda hem bacağını hem de yüzünü ameliyat etmelerini isteyen Mugler, bunun pek mümkün olmadığını söyleyen cerrahlara, "Yıllarca çekici ve zayıf bir dansçı oldum. Şimdi bir savaşçı olmak istiyorum çünkü ben hayatımda çok savaştım" diyerek bazı estetik değişimlerin yapılmasını istedi. İşte bu yüzden Mugler'in fotoğraflarının arasındaki farkın sebebi, tamamen son yıllarını bir savaşçı gibi geçirmek istemesinden kaynaklanıyordu.

Dahi lakaplı ünlü modacının sonu Ölüm nedeni...

ÖLÜMÜ ÇOK ANİ OLDU

Geçirdiği kazalar ve bu kazaların beraberinde getirdiği radikal kararlardan sonra hayatını değiştirmek isteyen, son yıllarını bu şekilde geçiren Mugler'ın ölümünün beklenmedik olduğu ancak doğal nedenlerle öldüğü açıklandı. Menajerine göre, son zamanlarda vücut geliştirmek için kendini çok yormuştu ancak ölümünün buna bağlı olup olmadığı bilinmiyor.