Dünya Boris Johnson Cop27 zirvesine gidiyor! Rishi Sunak üzerindeki baskı arttı

Boris Johnson Cop27 zirvesine gidiyor! Rishi Sunak üzerindeki baskı arttı

02.11.2022 - 11:03 | Son Güncellenme:

Boris Johnson, Cop27 iklim zirvesine katılacağını söyleyerek Rishi Sunak'ın katılması yönündeki baskıyı artırdı.

Boris Johnson Cop27 zirvesine gidiyor Rishi Sunak üzerindeki baskı arttı

İç politikaya odaklandığını öne süren Sunak, konferans için Mısır'a gidip gitmeyeceğini şu ana kadar söylemedi. Geçen yıl Johnson yönetimindeki Birleşik Krallık'ın (BK) Cop26 zirvesine ev sahipliği yapması ve iklim sorunlarıyla ilgili liderlik iddiasında bulunması nedeniyle, başbakanın belirsizliği dikkatleri üzerine çekti.

Haberin Devamı

Downing Sokağı (BK başbakanlık konutu ve ofisi -ed.n) geçen hafta perşembe Sunak'ın "içişlerindeki diğer acil yükümlülükleri nedeniyle" konferansa katılmasının beklenmediğini açıkladı.

Fakat 10 Numara (BK başbakanlık konutu ve ofisi -ed.n) pazartesi günü bu olasılığı gündeme getirirken, bir sözcü başbakanın yaklaşımının "gözden geçirildiğini" söyledi.

Sky News'a verdiği röportajda zirveye katılıp katılmadığına dair konuşan Johnson, "Aslına bakarsanız, evet" dedi. Eski başbakan, "Mısırlılar tarafından davet edildiğini" de ekledi.

Johnson, Glasgow'daki Cop26 zirvesinde başbakandı.

Bir önceki konferans hakkında konuşmanın "modasının geçtiğini" ama zirvenin "gezegen için muazzam fayda sağlayan harika bir küresel başarı" olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Johnson aynı röportaj sırasında yayın kuruluşuna, Vladimir Putin'in Ukrayna'da nükleer silah kullanmasının "delilik olacağını" söyledi.

Kaynak: Independent Türkçe