DünyaAvustralya'da katamaran alabora oldu

Avustralya'da katamaran alabora oldu

11.07.2019 - 09:32 | Son Güncellenme:

İçindeki beş kişiyle Newcastle yakınlarındaki plajda batan çift katlı teknedeki beş kişiden üçü öldü.

Avustralyada katamaran alabora oldu

Avustralya’nın Newcastle kenti kıyılarında bir katamaranın alabora olması sonucu 3 kişinin öldüğü, 2 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Yeni Güney Galler eyalet polisinden yapılan açıklamada, Newcastle kenti yakınlarındaki Stockton Plajı açıklarında, içinde 5 kişi bulunan 11,7 metrelik katamaranın (çift gövdeli tekne) henüz bilinmeyen bir nedenle alabora olduğu kaydedildi.

Katamarandan atılan acil durum fişekleri üzerine bölgeye ulaşan Deniz Kurtarma Birliği ve Ortak Kurtarma Koordinasyon Merkezi ekiplerinin 40'lı yaşlarda bir erkek ile genç bir kızı sağ kurtarmayı başardıkları açıklandı.

Açıklamada, çalışmalarını sürdüren kurtarma ekiplerinin, kimlikleri açıklanmayan 3 kişinin cesedini sudan çıkardıkları aktarıldı.

Bölgedeki kötü hava şartlarının sebep olduğu tahmin edilen olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.