Dünya Avrupa’nın doğusunu Rusya korkusu sardı!

Avrupa’nın doğusunu Rusya korkusu sardı!

23.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş devam ederken, bölge ülkelerinin Rus tehdidine karşı silahlanma çabası dikkat çekiyor.

Avrupa’nın doğusunu Rusya korkusu sardı

Nitekim son olarak Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, NATO’nun doğu kanadını güçlendirmeye karar vermesi durumunda, topraklarına nükleer silah konuşlandırmaya hazır olduklarını ifade etti. Rusya’nın, ülkenin en batısındaki Kaliningrad Bölgesi’ni daha fazla askerileştirdiğini söyleyen Duda, Moskova’nın son zamanlarda nükleer silahlarını Belarus’a taşıdığını da belirtti.

Haberin Devamı

Yardım ne etki eder?

Öte yandan ABD Temsilciler Meclisi’nde Ukrayna’ya yönelik 61 milyon dolarlık askeri yardım paketinin kabul edilmesi sonrası bunun sahaya nasıl yansıyacağı merak konusu.

ABD’nin geçirdiği pakette hava savunma sistemleri, orta ve uzun menzilli füzeler ve top mermileri bulunması bekleniyor. Ukrayna’nın son dönemde bu alanlarda sıkıntı çekmesi nedeniyle paket büyük önem taşıyordu. Yardımın ulaşmasıyla, Ukrayna’nın Rus ikmal hatlarını hedef alıp, ilerleyen birlikleri durdurması bekleniyor. Yardımın kısa süre içerisinde ulaştırılması beklenirken, Senato İstihbarat Komitesi Başkanı Demokrat Virginia Senatörü Mark Warner, CBS televizyonuna demecinde ABD’nin ATACMS taktik füzelerini de içerecek olan askeri teslimatlara önümüzdeki hafta sonuna kadar başlanabileceğini söyledi.