Dünya Açık arttırmaya çıkarılan eserin İtalyan ressam Caravaggio'nun kayıp tablosu olduğu doğrulandı

Açık arttırmaya çıkarılan eserin İtalyan ressam Caravaggio'nun kayıp tablosu olduğu doğrulandı

07.05.2024 - 10:06 | Son Güncellenme:

2021'de 1,500 euro başlangıç fiyatıyla açık arttırmayla sunulan tablonun ünlü İtalyan ressam Caravaggio'nun kayıp eserlerinden biri olduğu anlaşıldı.

Açık arttırmaya çıkarılan eserin İtalyan ressam Caravaggionun kayıp tablosu olduğu doğrulandı

Madrid'de açık artırmaya çıkarılan bir tablonun İtalyan Barok ustası Michelangelo Merisi da Caravaggio'nun kayıp olduğu düşünülen bir eseri olduğu ortaya çıktı. İspanya'nın Prado Müzesi, 2021 yılında açık artırmaya çıkarılan tablonun Caravagio'nun eseri olduğunu doğruladı. Tablo bu ayın sonunda müzede ilk kez halka tanıtılacak.

Haberin Devamı

Prado, 'Ecce Homo' (Latince 'İnsana Bak') adlı eserin, kimliği açıklanmayan yeni sahibiyle yapılan anlaşmanın ardından 27 Mayıs'tan ekim ayına kadar tek parçalık özel bir sergi olarak sergileneceğini belirtti.

Müzeden yapılan açıklamada, "Üç yıl önce bir müzayedede yeniden ortaya çıkmasından bu yana Ecce Homo, sanat tarihinin en büyük keşiflerinden birini temsil ediyor." denildi.

İspanyol yetkililer, 17'inci yüzyıl İspanyol ressamlarından Jose de Ribera'nın bir öğrencisine ait olduğu sanılan ancak müzenin uyarısıyla Caravaggio'nun olduğundan şüphelenilen eserin müzayedesini Nisan 2022'de durdurdu, ardından da esere ihracat yasağı getirdi.

Tablo 1,500 euro başlangıç fiyatıyla açık arttırmaya sunulacaktı. Gerçek bir Caravaggio tablosunun değeri on milyonlarca euroyu bulabiliyor.

Haberin Devamı

O zamandan beri eser sahiplerince yürütülen restorasyon çalışmaları sayesinde tablonun  Caravaggio'ya ait olduğu ve İspanya'ya 17'inci yüzyılda geldiğinin keşfedildi.

19'uncu yüzyıldan beri Madrid'de bir ailenin elinde bulunan eser, yakın zamanda Prado Müzesi'nde halka açık sergilenmesini isteyen bir kişiye satılmıştı.

Prado Müzesi Müdürü Miguel Falomir yaptığı açıklamada, "Kendi adımıza, Caravaggio'nun daha önce gösterilmemiş bu yeni eserini halka ve eleştirmenlere sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.