Dünya ABD’den Türkiye’ye F-16 mesajı

ABD’den Türkiye’ye F-16 mesajı

19.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Türkiye’ye F-16 satışını desteklemeye devam ettiklerini ancak tarih ya da takvim konusunda paylaşabileceği yeni bir bilginin olmadığını yineledi.

ABD’den Türkiye’ye F-16 mesajı

VOA Türkçe’nin haberine göre, Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında konuya ilişkin bir soruyu soruyu yanıtlayan Kirby, Türkiye’ye F-16 satışı konusunda politikanın değişmediğini söyledi. Kirby, “Başkan, bu konuda oldukça tutarlı. Türkiye’ye ilave F-16 satışına ve mevcut F-16 filosunun modernizasyonuna destek vermeye devam ediyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana bu konudaki tutarlı politikamız değişmedi” dedi. Kirby, “Buna ilişkin tarih ya da takvim konusunda paylaşacağım yeni bir bilgi yok ancak Türkiye’ye F-16 tedariki konusunda politikamızda değişiklik yok” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Joe Biden yönetimi yetkilileri, Türkiye’ye yeni F-16 uçakları ve modernizasyon kitleri satışına destek verdiklerini belirtmiş; ancak bazı Kongre üyelerinin İsveç’in NATO üyeliğine onay sürecinin tamamlanmasıyla bu satış arasında bağlantı kurduğunu söylemişti. Türkiye ABD’den 40 adet F-16 ve 79 adet modernizasyon kiti talep etmişti.