Dünya ABD’de Filistinli çocuk öldürüldü

ABD’de Filistinli çocuk öldürüldü

17.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’nin Illinois eyaletinde 71 yaşındaki Joseph Czuba’nın, İsrail ile Hamas arasında çıkan savaştan etkilenerek 6 yaşındaki Filistinli Wadea Al-Fayoume’yi bıçaklayarak öldürdüğü bildirildi.

ABD’de Filistinli çocuk öldürüldü

Minik Wadea’nın 26 bıçak darbesi aldığı belirtilirken, annesi Hanaan Shahin’in ise ağır yaralı olduğu belirtildi. Shahin’in evinin kapısını açtığında, ev sahibi olan Czuba’nın onu boğmaya çalıştığı ve “Siz Müslümanlar ölmelisiniz!” diye bağırarak bıçakladığı belirtildi.

Haberin Devamı

911 acil durum hattını aramak için tuvalete koşan annenin, dışarı çıktığında Czuba’nın oğlunu bıçakladığını gördüğü ifade edildi. Polisin, evin yakınında yerde otururken bulduğu Czuba, cinayet ve nefret suçuyla suçlandı. ABD’nin en büyük Müslüman sivil haklar örgütü olan CAIR International’ın İdari Direktörü Ahmed Rehab, Czuba’nın İsrail’den gelen haberlere öfkelendiğini belirterek, “Daha önce aileyle iyi bir ilişkisi vardı, hatta Wadea için bir ağaç ev inşa etmiş, ona oyuncaklar getirmişti. Ailenin olacaklardan şüphelenmesi için hiçbir neden yoktu” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, saldırı karşısında “şok olduğunu ve midesinin bulandığını” söylerken, “Çocuğun Filistinli Müslüman ailesi, hepimizin aradığı şeyi, huzur içinde yaşamak, eğitim almak ve ibadet etmek için bir sığınak arayışıyla Amerika’ya geldi. Bu korkunç nefret eyleminin ABD’de yeri yoktur ve temel değerlerimize aykırıdır” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan, ABD Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) Direktörü Christoper Wray, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başlamasından bu yana ülkede terör tehditlerinin arttığı konusunda uyardı.