Gündem Dualar minik Asya için

Dualar minik Asya için

21.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Taksim’deki canlı bomba teröründe ağır yaralanan 2.5 yaşındaki Asya’nın ve annesi Çilem Başaran’ın yaşam savaşı devam ederken bacağından yaralanan baba Turgay Başaran ve saldırıdan hafif yaralı kurtulan 7 yaşındaki kızının tedavileri sürüyor.

Dualar minik Asya için

Patlama sırasında babasının kucağında süt içen minik Asya, başına isabet eden şarapnel parçalarıyla ağır yaralandı. Bomba parçaları banka müdürü olan baba Turgay Başaran’ın bacağına, anne Çilem Başaran’ın omzuna ve karnına isabet etti. 7 yaşındaki Elçin ise anne ve babasının kendisine siper olması sayesinde şans eseri hafif yaralandı. Mutlu bir haftasonu geçiren aile üyeleri hain saldırının yaşandığı noktadan ambulanslarla hastanelere götürülürken, geride minik Asya’nın o an oturmadığı bebek arabası kaldı. Anne Çilem Başaran ile 2.5 yaşındaki Asya Başaran, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. İç kanaması durdurulan annenin durumunun iyiye gittiği öğrenilirken, minik Asya’nın ise başından aldığı yara nedeniyle uyutulduğu belirtiliyor.

Bugün uyandırılacak

Hastane yetkilileri yaralıların sağlık durumlarına ilişkin bir açıklama yapmazken, hastanede hakim olan endişe Asya’nın sağlık durumu üzerinde yoğunlaşıyor. Bir gözünü kaybedeceğinden endişe edilen Asya’nın MR çekildikten sonra uyutulduğu ve yarın(bugün) uyandırılarak tekrar MR’ının çekileceği, MR sonucuna göre de yeni bir operasyon yapılıp yapılmayacağına karar verileceği belirtiliyor. Baba Turgut Başaran ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin ardından, bacağındaki şarapnel parçalarının çıkarılması için Taksim’deki Acıbadem Hastanesi’ne götürüldü. Burada operasyon geçiren baba Başaran’ın kendine gelir gelmez ilk sorusu, eşi ve kızlarının durumu oldu. Patlama anından bu yana çocuklarının ve eşinin durumunu merak eden baba Başaran dün öğle saatlerinde arkadaşları tarafından ailesinin durumuyla ilgili bilgilendirildi. Ailenin 7 yaşındaki kızları Elçin Başaran Adana’ya akrabalarının yanına gönderildi.

4 aile geldiler

Başaran ailesi Adana’dan İstanbul’a gezi amaçlı gelirken, baba Başaran’ın 3 arkadaşı da aileleriyle birlikte Başaran ailesine eşlik ediyordu. Taksim’deki bir otelde konaklayan gruptan diğer 3 aile o sabah gezi için dışarı çıkmadı. Başaran ailesi ise gezmek ve alışveriş yapmak için Taksim’e geldiğinde patlama gerçekleşti. Öte yandan aileyi vuran terörü Çilem Başaran, çok değil 6 ay önce sosyal medya hesabında lanetlemişti. Başaran, Güneydoğu’daki şehit haberlerinin ardından yaptığı paylaşımda “Şehitlerimiz için yastayız, Terörü Lanetliyoruz” mesajını vermişti.

4’ü ağır 12 yaralı

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, patlamanın ardından hastanelerde 12 yaralının tedavisine devam edildiği bu yaralıların 4’ünün yoğun bakımda olduğu belirtildi.