Gündem Dilek Öcalan kimdir?

Dilek Öcalan kimdir?

08.04.2015 - 07:55 | Son Güncellenme:

HDP partisinin sürprizi Şanlıurfa 2. sıradan aday gösterilen ve Abdullah Öcalan’ın öz yeğeni olan 1987 doğumlu Dilek Öcalan gündeme bomba gibi düştü. Peki Dilek Öcalan kimdir? İşte o detaylar..

Dilek Öcalan kimdir

Partiler son hızla adaylarını belirlerken, bir süpriz isim HDP'den geldi. Halkların Demokrasisi Partisinin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ettiği listeye göre, Şanlıurfa milletvekili adayları arasında Öcalan ismi de yer aldı. Bu son gelişmeyle Dilek Öcalan Şanlıurfa'dan milletvekili adayı hem de 2. sırada. Şanlıurfa'dan 2 milletvekili çıkartan HDP sayesinde Dilek Öcalan 2015 itibariyle mecliste yer almayı garantilemişe benziyor.

DİLEK ÖCALAN KİMDİR?

Kendisi de Şanlıurfalı olan Abdullah Öcalan'ın yeğeni olan 28 yaşındaki Dilek Öcalan, geçtiğimiz yıl BDP'nin üçüncü kongresinde DBP ismini alan partinin yönetimine seçilmişti. Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan'ın kızı olan Dilek Öcalan'ı kamuoyu 23 Aralık 2013 tarihinde İmralı'ya giderek dayısıyla görüştükten sonra konuşma detaylarını medyaya aktarmasıyla tanımıştı. Bundan bir yıl önce siyasete adım atan Öcalan Haziran 2015 seçimlerinde HDP'den 2. sırada aday olmayı başardı.

Dilek Öcalan kimdir