Ekonomi Demirören Grubu holding çatısı altında toplanıyor

Demirören Grubu holding çatısı altında toplanıyor

01.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Demirören Grubu şirketleri, büyüme stratejisinin daha etkin ve verimli yönetilmesi için holding çatısı altında toplanıyor. Yeni kurulan holdingin CEO’su ise Yağmur Şatana oldu

Demirören Grubu holding çatısı altında toplanıyor

Enerji sektörünün en büyük oyuncularından Demirören Grubu, sanayi ve hizmet sektöründeki faaliyetlerini ‘holding’ çatısı altında toplama kararı aldı. Yeni kurulan holdingin yönetimine CEO olarak Yağmur Şatana atandı. Demirören Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören tarafından yapılan açıklamada, ana konusu LPG sanayii olan grubun, faaliyetlerini çeşitlendirmeye yönelik yatırımların yoğun bir şekilde sürdüğü belirtildi. Geçen dönem içinde, akaryakıt sektöründe 400 bayiyle faaliyet gösteren Moil firmasının gruba katıldığını hatırlatan Demirören, gayrimenkul geliştirme çalışmaları çerçevesinde Demirören İstiklal alışveriş merkezinin hizmete girdiğini, Göktürk/Kemerburgaz bölgesinde yer alan Kemer Country’nin de grup bünyesine katıldığını vurguladı.



Hızlı büyüme ve yatırım
Milliyet ve Vatan gazetelerinin de grup bünyesine dahil olduğunu hatırlatan Demirören, “Grubumuz, ana faaliyet alanlarında gösterdiği hızlı büyüme ve yeni alanlarda yaptığı yatırımlarla ülkemizin en büyük sanayi ve hizmet grupları arasındaki yerini sürekli yükseltmektedir” dedi. Demirören, büyüme stratejisinin daha etkin ve verimli yönetilmesi için faaliyetlerin bir holding çatısı altında toplanacağını açıkladı.
“Bu yeni yapılanma ile Demirören Grubu’nun başarılı çalışmalarının ve sahip olduğu büyüklüklerin daha da ileri götürülmesi amaçlanmaktadır” açıklamasını yapan Demirören, “Yeni yapımızın grubumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Demirören Grubu holding çatısı altında toplanıyor



YENİ CEO ŞATANA FİNANS KÖKENLİ
Yeni kurulan Demirören Holding’e CEO olarak atanan 48 yaşındaki Yağmur Şatana, Ankara Koleji ve Gazi Üniversitesi İİBF Maliye ve İktisat bölümünü bitirdikten sonra 2007 yılına kadar 22 yıl bankacılık yaptı. Bankacılık kariyerindeki son görevi Finansbank Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdür vekilliği olan Şatana, 2008 yılından itibaren Finans Yatırım Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Finans Finansal Kiralama Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevlerini üstlendi. Daha sonra ise Fiba Holding bünyesinde faaliyet gösteren 16 grup şirketinde, Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyelikleri görevlerinde bulundu. Evli olan Şatana, 1 çocuk babası.
Öte yandan, Demirören Grubu şirketlerinde uzun yıllar üst yönetici olarak görev yapan Nejdet Hüddam’ın ise mevcut görevlerine ilave olarak holding bünyesinde CFO olarak görev alacağı açıklandı.

Yazarlar