Siyaset Davutoğlu’nun yerine öğrencisi

Davutoğlu’nun yerine öğrencisi

22.05.2009 - 02:00 | Son Güncellenme:

Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı’na getirilmesinin ardından Erdoğan’ın dış politika başdanışmanlığına İbrahim Kalın atandı. Davutoğlu gibi Ortadoğu uzmanı olan Kalın, Zaman gazetesinde yorum yazıyor, TRT’de program yapıyor

Davutoğlu’nun yerine öğrencisi

Başbakanlık’ta, dış politika alanında kilit isimlerin başında yer alan Ahmet Davutoğlu’nun kabine revizyonu sırasında Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmesinin ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politika başdanışmanlığına İbrahim Kalın atandı. Kalın, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Genel Koordinatörü olarak da tanınıyor.
Davutoğlu gibi Ortadoğu uzmanı olan, Ortadoğu ve bölgenin kronik sorunları konusundaki yazı ve araştırmalarıyla bilinen Kalın, Davutoğlu’nun öğrencisi.
Kalın’ın başdanışman olmasıyla birlikte, yeni Dışişleri Bakanı’na yakın bir isim Erdoğan ile birlikte mesai yapmış olacak. Kalın, bu göreve getirilmeden önce de Erdoğan’a dış politika konusunda raporlar hazırlıyordu. Kalın’ın Erdoğan’ın bazı dış gezilerine de katıldığı belirtiliyor.
Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Genel Koordinatörlüğü görevini de yürüten Kalın, Zaman ve Today’s Zaman’da yorum yazıları kaleme alıyor. Kalın, TRT 1’de yayınlanan, iç ve dış gündeme ilişkin konuların  ele alındığı “Enine Boyuna” programını hazırlayıp sunan isim olarak da tanınıyor.
İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun olan Kalın, doktorasını George Washington Üniversitesi’nde Beşeri Bilimler ve Mukayeseli Felsefe alanında yaptı. College Of The Holy Cross’ta dersler veren Kalın, akademik yayınlarının ve yorum yazılarının yanı sıra MacMillan Encyclopedia of Philosophy, Encyclopedia of Religion ve Oxford Dictionary of Islam gibi ansiklopedik eserlere katkılarda bulundu.