Damla sakızlı muhallebi tarifi
Damla sakızı kokusu ve lezzetiyle insanı büyüler. Özellikle muhallebilere dayanılmaz bir tat katar. İşte damla sakızlı muhallebi tarifimiz...
Malzemeler
Yarım paket margarin
1,5 bardak toz şeker
3 fincan un
4 bardak süt
Damla sakızı, vanilya
Damla Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?
Margarini erittikten sonra unu ekleyip kavurun.
Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Bu sayede topaklanmasını önleyebilirsiniz.
Ardından sırasıyla şekeri, vanilyayı ve damla sakızını ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın.
Bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatın, kaselere dökün ve soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra üzerine fındık veya ceviz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun