Gündem‘Can’ların isimleri anı duvarında

‘Can’ların isimleri anı duvarında

01.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Tuzla’da yaptırılan hayvan bakımevindeki gömü alanında, vatandaşlar, ölen hayvanlarının isimlerinin yazılı olduğu plaketleri cüzi bir ücret karşılığı ‘Anı Duvarı’na asıyorlar.

‘Can’ların isimleri anı duvarında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Muhammet Nuri Coşkun, 4 Nisan’da açılan Tepeören’deki Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı’nda bin civarında hayvan bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Coşkun, “Rehabilite edilen hayvanlar, sahiplendirilemezse alındığı ortama geri bırakılıyor. Bakımevimizdeki hayvanların bir kısmına ise sahip bulununcaya veya ölünceye kadar bakmamız gerekiyor.”

‘Can’ların isimleri anı duvarında

‘Alo 153’ ihbar hattı

Sahipsiz hayvanlar için vatandaşların ‘Alo 153’ ihbar hattını arayabileceğini ifade eden Coşkun, “İhbar konusunda zorlandığımız bir nokta var. Ekiplerimiz ihbar edilen yere gittiklerinde hayvanı bulamama gibi bir durumla sık sık karşılaşıyor. İhbarda bulunanlar eğer hayvanı kendisi bekleyemeyecekse mümkünse bir vatandaşa teslim etsinler. Bunu yapabilirlerse işimiz kolaylaşacak. Bize hasta ve yaralı hayvan ihbarları geliyor. Yaralı hayvanlara daha hızlı müdahale etmek için motorize ekip oluşturduk” dedi.

Vedalaşma odası

Bakımevindeki hayvan gömü alanına da değinen Coşkun şöyle konuştu: “Bakımevimizde 5 dönüm üzerine kurulu bir hayvan gömü alanımız var. Buraya sahipli veya sahipsiz hayvanların gömüsü yapılmaktadır. Burada bir vedalaşma odamız var. Hayvan sahipli ise bize o odada teslim ediliyor. Personelimizce defin işlemi yapılıyor. Alana girişte anı duvarımız var. Vatandaşlarımız ölen hayvanlarının isimlerini yaşatmak isterlerse İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çıkardığı fiyat tarifesi var. 3 ayrı kategoride olan ücret bedelini ödedikten sonra anı duvarına bir plaket astırıp, hayvanlarının anılarını yaşatabiliyorlar. Buradan elde edilecek cüzi gelirler de yine hayvanlara yönelik faaliyetlerimizde kullanılıyor.” l LALE BİLDİRİCİ AA