Masal Oku Keloğlan masalı oku: Zenginler Diyarı

Keloğlan masalı oku: Zenginler Diyarı

23.01.2022 - 14:01 | Son Güncellenme:

Zamanın birinde, kendi köyünde… Çalışkan bir Keloğlan yaşarmış…

Keloğlan masalı oku: Zenginler Diyarı

Daha çok çalışıp daha çok kazanmak içim köyünden yola çıkmış, şehre inmiş. Şehirde birçok iş bulmuş ana istediği gibi çok kazanamıyormuş çünkü işler devam etmiyormuş. Bir gün çalışıp bir gün oturuyormuş. Çalıştığı günler kazandığı parayı oturduğu günlerde harcıyormuş. Sonunda elinde hiç para kalmıyormuş. Kendine yeni bir kıyafet bile alamıyormuş.

Haberin Devamı

Sonunda Zenginler Ülkesi’ne gitmeye karar vermiş. Dere tepe düz gitmiş sonunda bu ülkeye varmış. Şehrin girişinde bir adama rastlamış ve ona:

- Çalışmak istiyorum, iş nerede bulabilirim?, demiş.

Adam:

- İş bulup da ne yapacaksın?, deyince

Keloğlan:

- Çalışıp para kazanırım, demiş.

- Peki parayı ne yapacaksın, deyince

-Yeni bir bahçeli ev, yeni kıyafetler ve yeni eşyalar alırım, demiş.

Adam önce gülmüş ve ona bu ülkede bunlar için paraya gerek olmadığını zaten bütün bunların ona verildiğini söylemiş. Her şey bedava, ekmek bile demiş.

Karşıdaki evin boş olduğunu ve oraya yerleşebileceğini söylemiş ilk olarak. Sonra yemek için karşıdaki lokantada bedava yemek olduğunu, kıyafetlerinde onun yanındaki dükkanda bedava olduğunu söylemiş.

Haberin Devamı

Keloğlan böylece bedava yemeye ve yaşamaya başlamış. Günler geçtikçe kilo alıyor ve şişiyormuş. Sonunda adı da Şişmanoğlu olmuş. Yiyor, içiyor, yatıyormuş. Bir gece rüyasında eski hali karşısına çıkıp “Şişmanoğlan kendine gel!” demiş. Sonun kötü olacak, hastalanacaksın diye çıkışmış.

Sabah şaşkın bir şekilde uyanan Keloğlan yaşadığı hayatın çok sıkıcı ve sağlıksız olduğunu anlamış ve eski köyüne geri dönmüş. Tekrar çalışmaya ve eskisi gibi beslenmeye başlamış. Zenginler Ülkesi’ni ise bir daha hatırlamamış.