G Harfiyle Başlayan Atasözleri Gelen Gideni Aratır

Gelen Gideni Aratır

27.11.2020 - 15:24 | Son Güncellenme:

Dünyanın en eski dillerinden bir tanesi olan Türkçe oldukça zengin diller arasında yer alır. Sözcüklerin farklı kullanımı Türkçe'nin zenginliğinin de ortaya koyan en önemli özelliklerden bir tanesidir. Atasözleri de Türkçe’ye zenginlik kazandıran cümlelerdir. ‘gelen gideni aratır.’ atasözü de bu atasözlerinden bir tanesidir. Gelen gideni aratır atasözü ile ilgili detayları derledik.

Gelen Gideni Aratır

Birçok kişi atasözlerinin anlamını merak eder. Bazı atasözleri nasihat vermek ile ilgili olsa da bazı atasözleri durum belirleme ile alakalıdır. Bu atasözlerinden bir tanesi de ‘gelen gideni aratır.’ atasözüdür.

Haberin Devamı

Gelen Gideni Aratır Atasözünün Anlamı Nedir?

‘Gelen gideni aratır.’ atasözü oldukça fazla kullanılan atasözlerinden bir tanesidir. Çok geçmişte kullanmaya başlayan atasözleri günümüzde de halen geçerliliğini sürdürmektedir. Kendisinden uzak olmak istenilen kişiler mutlaka hayatımızda yer alır. Özellikle iş hayatında bu tür kişiler oldukça fazla karşımıza çıkar. Ancak o kişiler işten ayrıldıktan sonra eve yerine başka biri gelir. Yeni kişi geldikten sonra gelen kişinin yerine çok daha kötüsü gelmektedir. Bunun üzerine giden kişinin daha iyi olduğu tespiti çıkar. Bu durumda kişinin çevresinde olduğunda mutlu olmadığımız ancak daha sonra kıymetini anladığımız birçok kişi bulunmaktadır.

‘Gelen Gideni Aratır’ Atasözünün Kısaca Anlamı

Haberin Devamı

Günlük hayatımızda karşımıza binlerce insan çıkar. Özellikle çok sık gördüğümüz ve bulunmak zorunda olduğumuz ortamlarda sevmediğimiz insanlarla karşılaşırız ve onların gitmesini isteriz. Ancak onların yerine gelenler çok daha kötü olur. Bu da ‘gelen gideni aratır.’ atasözünü doğrular niteliktedir.