B Harfiyle Başlayan Atasözleri Bir Koyundan İki Post Çıkmaz

Bir Koyundan İki Post Çıkmaz

28.11.2020 - 02:52 | Son Güncellenme:

Atasözleri her zaman için geçmişten günümüze gelene kadar kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olarak bilinmektedir. Günlük hayatta çok sıklıkla kullanmakta olduğumuz bu atasözlerinden bazılarının anlamları oldukça merak edilir. Bunlardan bir tanesi de bir koyundan iki post çıkmaz atasözüdür. Bir koyundan iki post çıkmaz atasözünün anlamı ne demek? İşte, tüm detaylar.

Bir Koyundan İki Post Çıkmaz

Atasözleri Türkçe' de kalıplaşmış olan sözlerdir. Kullanılmış olan sözcüklerin yerlerine eş anlamlıları ya da benzer anlamlılar kullanılamaz. Geçmişten günümüze gelen halleri ile aktarılırlar.

Bir Koyundan İki Post Çıkmaz Atasözünün Anlamı Ne Demek?

Bir insanın yapabilecek olduğu fedakarlık, yardım ya da destekler sınırlı şekildedir. Bir kimse kendi imkanlarını zorlayacak bir şekilde elinden gelen olanı yapmış ise, dolambaçlı yollarla aynı kişiden tekrar bir fedakarlık istemek boşuna emek harcamak anlamına gelebilir. Böyle bir durum söz konusu olması durumunda bir koyundan iki post çıkmaz atasözü sıklıkla günlük hayatta kullanılmaktadır.

Kısaca Atasözü Açıklaması

Bir kimseden verebileceği şekilde bir şey aldıktan sonra bazı yollarla o kişiden tekrar bir kere daha aynı şeyi almaya çalışmak boşu boşuna emek harcamaktır.