A Harfiyle Başlayan Atasözleri Aş Taşınca Kepçeye Paha Olmaz

Aş Taşınca Kepçeye Paha Olmaz

25.11.2020 - 14:15 | Son Güncellenme:

Eskilerin deneyimleri, yaşadıkları olaylardan yaptıkları çıkarımlar sonucu oluşmuş sözlere atasözü denir. Atasözleri kalıplaşmış sözlerdir. Öğüt verme amaçlı, deneyim paylaşma amaçlı veya da uyarı amaçlı kullanılırlar. Tavsiye niteliğinde de olabilmektedirler. Aş taşınca kepçeye paha olmaz sözü de bunlardan biridir. Aş taşınca kepçeye paha olmaz atasözünün anlamı nedir? Cümle içerisinde kullanımı nasıldır ve benzeri bilgileri derledik.

Aş Taşınca Kepçeye Paha Olmaz

Aş taşınca kepçeye paha olmaz atasözü bazı önemsiz görünen şeylerin aslında bazı durumlarda çok büyük ehemmiyete sahip olduklarını anlatmak amacıyla kullanılır.

Haberin Devamı

Aş Taşınca Kepçeye Paha Olmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

Aş taşınca kepçeye paha olmaz atasözü durum ifadelerinde kullanılır. Bu atasözünün anlamı şu şekildedir: Kimi değersiz görülen, bir kenara atılmış bulunan araçlar bir zaman gelir gerekli olurlar; bir zararı önlemeye yararlar. İşte o zaman değerleri birden bire artar, kıymet biçilemez olurlar.

Aş Taşınca Kepçeye Paha Olmaz Atasözünün Kısaca Açıklaması

Aş taşınca kepçeye paha olmaz atasözü çeşitli anlamlarda bulunan cümlelerde kullanılabilir. Örneğin: Sen onu öyle değersiz görüyorsun ama unutma aş taşınca kepçeye paha olmaz.