Çocuk Aktiviteleri Kartondan Araba Yapımı: Karton İle Oyuncak Araba Nasıl Yapılır?

Kartondan Araba Yapımı: Karton İle Oyuncak Araba Nasıl Yapılır?

10.02.2021 - 05:16 | Son Güncellenme:

Kartondan yapılabilecek olan çok sayıda faaliyet bulunmaktadır. Bu faaliyetler aile içerisinde çocuklarla yapılabileceği gibi, okulda da yapılabilir. Özellikle çocuklar için kendilerinin oynayacağı bir oyuncağı kendilerinin yapması güzel olacaktır. Kartondan araba yapımı nasıldır? Karton ile oyuncak araba nasıl yapılır? Kartondan araba yapımı malzemeleri nelerdir? İşte kartondan yapılacak olan araba için malzemeler ve yapım teknikleri.

Kartondan Araba Yapımı: Karton İle Oyuncak Araba Nasıl Yapılır

Karton kullanarak bir şeyler üretmek için birçok farklı yöntem bulunuyor. Özellikle çocukların kendileri için oynayabilecekleri oyuncaklarını, kendi elleri ile yapabilecekleri çok sayıda yöntem bulunur. Kartondan yapılabilecek olan faaliyetlerden biri de oyuncak araba yapımıdır. Kartondan araba yapımı oldukça basit ve zevklidir. Şimdi bu yazımızdaki adımları takip ederek kolayca kartondan oyuncak araba yapabilirsiniz.

Kartondan Oyuncak Araba Malzemeleri

Haberin Devamı

● Büyük mukavva ya da karton
● Boş tuvalet kağıdının rulosu
● Sulu boya, akrilik ya da pastel boya
● Süslü kağıtlar ya da el işi kağıdı
● Raptiye
● Makas
Kartondan Oyuncak Araba Nasıl Yapılır?

● İlk adımda rulo isteğe bağlı olan renklerde boyanır. Pürüzsüz bir yüzey elde edebilmek için iki kat boyama yapılabilir. Birden fazla sayıda oyuncak araba yapmak için farklı renkler kullanılabilir.
● Arabaların tekerlekleri için de en azından 4 cm çapa sahip olan yuvarlaklar kartona çizilir ve kesilir. Bunu karton ya da mukavvaya yapabilirsiniz. Her araba için 4 adet tekerlek yapılmalıdır.
● Kesilen tekerlekler için iç kısmı beyaz renk dış kısmı siyah renk olacak şekilde boyama yapılır.
● Tekerlekler arabaların köşe kısımlarında raptiye ile sabitlenir.
● Rulonun orta kısmı ise kesilir ve çıkarılır.
● Araba şeklinin verilebilmesi için yuvarlak bir karton daha kesilir bu karton 2 cm çapında yapılabilir.
● Ardından kesilen bu yuvarlak kartona direksiyon şekli verecek şekilde boyama yapılır.
● Direksiyon hazırlanınca rulonun kesilmiş orta kısmına yapıştırıcı yardımı ile yapıştırılır.
● İstenildiği takdirde arabanın ön kısmına iki küçük yuvarlaklar kesilerek far şekli verilir. İki adet far arabanın önüne yapıştırılır.
● Sıra araba için yapılacak süslemelere gelmiştir.
● İsteğe ve hayal gücüne göre araba üzerine çeşitli şekiller çizilebilir, yapıştırma kağıtları yapıştırılabilirsiniz. İstenirse araba amblemi yapılabilir veya isim yazılabilir. İşte bu noktadan sonra kartondan oyuncak araba hazır.