Çocuk Aktiviteleri Kağıttan Tavşan Yapımı: Kağıttan Origami Tavşan Nasıl Yapılır?

Kağıttan Tavşan Yapımı: Kağıttan Origami Tavşan Nasıl Yapılır?

10.02.2021 - 03:22 | Son Güncellenme:

Origami kağıt katlama sanatı anlamına gelmektedir. Kağıt katlama sanatı ile pek çok hayvan oluşturmak ise mümkündür. Bunlardan birisi de origami tavşan yapımıdır. Özellikle çocukların çok sevdiği kağıt katlama sanatı ile tavşanın nasıl yapılacağı merak konusudur. Peki kağıttan origami tavşan nasıl yapılır? Sizlere origami tavşan yapmak için neler yapılması gerektiğini detaylıca derledik.

Kağıttan Tavşan Yapımı: Kağıttan Origami Tavşan Nasıl Yapılır


Çocuklar için eğlenceli pek çok oyun bulunmaktadır. Bunlardan birisi de kağıt katlama sanatı olarak bilinen origamidir. Origami yolu ile kağıttan pek çok şey oluşturabilmek mümkündür.

Kağıttan Origami Tavşan Yapımı

Origami kağıt katlama anlamına gelen bir kelime olup 1946 yılında Japonya'da gelişmiştir. Bir parça kağıt ile pek çok şeyin yapılabileceğini gösteren origami çocuklar için eğlenceli bir etkinlik olmaktadır. Origami oldukça çeşitlidir. Bunlardan birisi de kağıttan tavşan yapımı olmaktadır.

Origami çocuklar için pek çok yönden faydalı bir etkinliktir. Özellikle dikkat toparlayan bu sanat çocuklara sabırlı olmayı da öğretmektedir. İlk olarak el göz koordinasyonunu geliştirir ve düz bir kağıttan üç boyutlu nesneler oluşturmak için düşünsel ve görsel hafızayı güçlendirir.

Hem görsel, hem sosyal hem de matematik yönlerini geliştiren origami etkinliğini sizlerde çocuklar ile birlikte evlerinizde yapabilirsiniz. Origami yöntemi ile tavşan yapabilmek için bazı malzemeler ile birlikte birkaç adım takip edilmelidir.

Kağıttan Tavşan Yapımı Malzemeleri

Kağıttan tavşan yapabilmek için gerekli tek bir malzeme gerekir. Evlerde renkli kağıtlar var ise mutlaka kare haline getirilmelidir. Renkli kağıtları olmayanlar düz beyaz kağıtlar ile de tavşan yapabilirler. Kağıttan tavşan yapabilmek için gerekli malzemeler şunlardır:

- Kare şeklinde istenilen renk kağıt
- Makas
- Tavşanı süslemek için istenilen malzemeler

Kağıttan Origami Tavşan Nasıl Yapılır?

Kağıttan origami tavşan yapabilmek için kağıdın kare şeklinde olması gerekmektedir. Kağıttan origami tavşan şu şekilde yapılır:

- A4 boyutunda olan kağıt kare şeklinde kesilmelidir.
- Daha sonra kağıt ikiye katlanmalıdır.
- İkiye katladıktan sonra alt kısım biraz yukarı kıvrılmalıdır.
- Ardından iki kenarı yukarı kıvırmak gerekir.
- Oluşan şekil sonrasında aşağıdaki uç kısmın biraz yukarı kıvrılması gerekir.
- Son olarak kağıt ters çevrilmelidir.
- Origami tavşan bu şekilde hazır olacaktır. Hazır olduktan sonra gerekli süslemeleri üzerine yapabilirsiniz.